Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

29 června 2017, 14:14

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Martin Kolomý se chce nejen zúčastnit, ale uspět!
Martin Kolomý se chce nejen zúčastnit, ale uspět!

Martin Kolomý by si rád spravil chuť po letošním Dakaru a na svou premiéru na Silk Way Rally se hodně těší. Rally Dakar však zůstává prioritou, přesto je Silk Way plnohodnotný závod a úmístění na předních příčkách se nebrání. „Jedu s novým modelem Tatra Pheonix, kterou jsme měli již tento rok na Dakaru, máme na autě spoustu nových komponentů, které je potřeba řádně otestovat,“ uvedl Martin Kolomý.

Martin Kolomý chce otestovat svůj vůz!
Martin Kolomý chce otestovat svůj vůz!

Kolomého v kabině však tentokrát nedoplní bratrská dvojice Kiliánů, ale Jiří Stross se zkušeným navigátorem Michalem Ernstem. Stross, pro kterého to bude teprve třetí dálková soutěž, bude již potřetí s jinou posádkou. „Doufám, že není chyba na mé straně,“ komentoval se smíchem svou premiérovou účast na Silk Way Rally. Třetím do party je jeden z nejlepších českých rally navigátorů, který diktoval jezdcům jako Štěpánu Vojtěchovi, Tomáši Engemu, Vojtěchu Štajfovi, Martinu Semerádovi nebo Martinu Prokopovi. Nyní se vrací po více jak 5-ti letech zpět do závodního speciálu TATRA. „Trasa je navigačně velmi náročná, proto jsem požádal o pár užitečných rad žijící legendu Pepu Kalinu,“ prohlásil Michal Ernst.

Mnoho štěstí popřál Buggyře, jakožto oficiálnímu partnerovi společnosti Tatra Trucks, její tiskový mluvčí Andrej Čírtek. Uvedl, že trasa prochází z hlediska Tatry zajímavými potenciálními exportními lokalitami a z toho vyplývá i zajímavost v podobě sloganu „Tatra vás dostane dál“, který se bude v průběhu cesty měnit z ruské jazykové verze na čínskou.

Management týmu TATRA Buggyra Racing sledoval dálkový závod Silk Way Rally již v předchozích letech, ale až letos po dohodě se společností TATRA rozhodl rozšířit svůj závodní program. „Silk Way Rally je bezesporu organizačně a finančně srovnatelný závod s Rally Dakar, proto nebylo rozhodování moc jednoduché. Klíčová byla dohoda s automobilkou TATRA Trucks a mediální hodnota, která loni trochu pokulhávala. Naší prioritou je stále Dakar, Silk Way by měla prověřit naši připravenost, ale neříkám, že se jedem jen zúčastnit. To rozhodně ne,“ vyjasnil letošní rozhodnutí manažer týmu Jan Kalivoda.

Související články

Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu
Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu

První závodní víkend China Truck Racing Championship se nad míru vydařil Davidu Vršeckému, když vyhrál všechny závody a je tak na dobré cestě k obhajobě titulu. Druhý jezdec týmu China Buggyra Racing Adam Lacko si z Číny odváží jedno druhé a dvě třetí místa.

Lacko se ujímá vedení na letošním mistrovství Evropy tahačů
Lacko se ujímá vedení na letošním mistrovství Evropy tahačů

V sobotu v italském Misanu oficiálně odstartoval druhý letošní podnik mistrovství Evropy tahačů. Adam Lacko se postaral, aby letos jeho zásluhou zněla poprvé česká hymna, když vyhrál první závod víkendu. Ve druhé jízdě dne navíc přidal pohár za třetí místo. Druhý podnik, který se jel v neděli v italském Misanu jednoznačně opanoval Adam Lacko, když dokázal vyhrát nejen oba […]

Tým Buggyra vstupuje do Evropském poháru tahačů 2017 s nejvyššími ambicemi
Tým Buggyra vstupuje do Evropském poháru tahačů 2017 s nejvyššími ambicemi

Na Red Bull Ringu odstartoval Evropský pohár tahačů 2017. Truckeři společně se všemi příznivci závodů nejrychlejších monster kontinentu se konečně dočkali. Tým Buggyra Racing 1969 vstupuje do sezóny s nejvyššími ambicemi.

„Máte se na co těšit,“ slibuji pořadatelé Rally Dakar 2018
„Máte se na co těšit,“ slibuji pořadatelé Rally Dakar 2018

Před zhruba měsícem zveřejnili pořadatelé jubilejního 40. ročníku Rally Dakar trasu závodu, posléze dorazil do Prahy sportovní ředitel nejslavnějšího dálkového závodu planety Marc Coma. Po tiskové konferenci bylo všem účastníkům zřejmé, že se mají opravdu na co těšit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!