IVECO podporuje legendární tým Abarth Scorpion

26 června 2017, 10:39

Od června 2017 a po dobu dalších tří let bude IVECO oficiálním dodavatelem heavy-duty přepravních vozidel pro závodní divizi týmu Abarth a poskytne dvě nákladní vozidla, Stralis XP a Eurocargo. První je určeno pro Abarth Selenia Trophy, který se pojede na závodní dráze, a druhý pro Abarth 124 Rallye Selenia, kde bude součástí Abarth doprovodného fleetu.

Aby IVECO oslavilo partnerství těchto dvou značek, chystá se vyrobit speciální limitovanou edici verze Nového Stralisu XP TCO2 Šampion, čítající pouhých 124 modelů v bílé livreji s červenými a šedými doplňky, tradičními barvami týmu. Těchto 124 modelů vzdává hold slavnému Spideru 124 týmu Abarth, autu s legendárním statusem na silnicích i na klikatících se cestách rallye. Číslo „nula“ této limitované edice – první vozidlo série, které sjede z montážní linky – bude využíváno týmem Abarth pro logistickou podporu během závodů.

Limitovaná edice je také inspirována Novým Stralisem XP Abarth „Emotional Truck“, unikátním vozidlem, jediným modelem, který byl kdy vyroben jako speciální hold partnerství mezi IVECO a týmem Scorpion. Barvy tohoto vozidla byly navrženy a vytvořeny designovým centrem Abarth, se speciální péčí přizpůsobení vozidla barvám a grafice značky.

Interiéry vozidla v pravém Abarth stylu připomínají ty z Abarthu 124, s koženým čalouněním sedaček, volantu a dveřních panelů. Vozidlo bude hvězdou na okruzích šampionátu FIA European Truck Race 2017 a bude vystaveno v paddocku IVECO.

Model „Emotional Truck“ oslavuje skvělé úrovně výkonu dosažené Novým Stralisem XP, nejspolehlivějším a nejvíce palivo šetřícím vozidlem na dnešním trhu, navrženým pro maximální spolehlivost, snížení emisí CO2 a TCO (celkových nákladů vlastnictví). Nové a lepší hnací ústrojí, nová, ve své třídě vynikající převodovka, zcela přepracovaný motor a velmi populární HI-SCR technologie se spojí s prediktivními GPS funkcemi nové generace a dalšími novými vlastnostmi, které dohromady dosahují úspory paliva až o 11,2%, jak potvrzují i nedávné testy provedené Evropským technických certifikačním centrem TÜV. Výjimečný výkon v oblasti snižování TCO a emisí CO2 činí z Nového Stralisu XP opravdového TCO2 Šampiona.

Související články

IVECO má pro své řidiče kamionů svačinky
IVECO má pro své řidiče kamionů svačinky

IVECO připravilo na měsíc červen pro své řidiče příjemné překvapení! Po českých a slovenských dálnicích jezdí dva týmy, které na čerpacích stanicích a odpočívadlech rozdávají řidičům těžkých nákladních vozidel IVECO balíčky se svačinami.

IVECO představuje nový nákladní vůz pro stavebnictví Stralis X-WAY
IVECO představuje nový nákladní vůz pro stavebnictví Stralis X-WAY

2. června se v madridské továrně IVECO konalo odevzdání zlaté medaile v rámci programu World Class Manufacturing, za přítomnosti Sergia Marchionneho, předsedy CNH Industrial, Richarda Tobina.

„Iveco Daily do kopce“ na Slovensku
„Iveco Daily do kopce“ na Slovensku

IVECO navázalo na dvě úspěšné akce v České republice, kde si klienti mohli vyzkoušet, jak snadno se i v náročných provozních podmínkách jezdí s vozidly Daily Hi-Matic vybavenými 8-stupňovou automatickou převodovkou a 1. června připravilo podobnou přitažlivou prezentaci pro zákazníky na Slovensku.

IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017
IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017

Značka IVECO má na Evropském poháru tahačů 2017 dvojnásobné zastoupení. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO posledních osm let a letos se se závodní vozidlem Stralis rozhodl soutěžit i Team Hahn – šampion roku 2016, který bude v roce 2017 obhajovat svůj titul s vozidlem IVECO.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!