„Máte se na co těšit,“ slibuji pořadatelé Rally Dakar 2018

10 května 2017, 16:48

Před zhruba měsícem zveřejnili pořadatelé jubilejního 40. ročníku Rally Dakar trasu závodu, posléze dorazil do Prahy sportovní ředitel nejslavnějšího dálkového závodu planety Marc Coma. Po tiskové konferenci bylo všem účastníkům zřejmé, že se mají opravdu na co těšit.

RALLY DAKAR 2018 RALLY DAKAR 2018

Na novém ročníku tvrdě pracujeme. Jako hodně lákavá se jeví především vize spojená s návratem do Peru, kdy si jezdci všech kategorií užijí v dostatečné míře závodění v dunách, kterého se jim v minulých ročnících až tak moc nedostávalo. Úvod soutěže bude nepochybně hodně zajímavý,“ uvedl pětinásobný vítěz kategorie motocyklů z let (2006, 2009, 2011, 2014 a 2015) Marc Coma. „Česká republika má na Dakaru tradičně velké zastoupení, proto je otázkou času, kdy se dočká výraznějšího úspěchu.“

Mezi největší české adepty na zisk vytouženého Beduína patří vítěz dvou dakarských etap z posledních ročníků Martin Kolomý. „Návrat do Peru považuji za zprávu z kategorie mimořádně pozitivních. Vždy jsem razil zásadu, že čím je trať náročnější, tím pro nás lépe. Marc Coma prezentoval řadu velmi zajímavých nápadů, snad se zdaří jejich realizace. Času je dost.“

Manažer týmu Buggyra Racing Jan Kalivoda věří, že se nebude opakovat situace z letošního roku. „Mám rád akční filmy, v lednu to však byl horror. Změna trasy a Marc Coma v Praze jsou důkazem toho, že si organizátoři uvědomili jistá pochybení a hodlají se jim do budoucna vyvarovat. Návrat do Peru by nás měl vrátit zpět do starých, dobrých dakarských časů.

Související články

Albacete se vrací, Lacko jeho comeback vítá
Albacete se vrací, Lacko jeho comeback vítá

Stará a nutno říci úspěšná láska, nerezaví, chtělo by se říci v souvislosti s návratem Antonia Albaceteho do letošního ME tahačů. Po loňské absenci totiž spojil trojnásobný mistr starého kontinentu své síly s týmem Truck Sport Bernau.

Návrat Dakaru do Peru
Návrat Dakaru do Peru

Prakticky vzápětí po konci letošní, silně kontroverzní Rally Dakar, se nechal peruánský ministr obchodu Eduardo Ferreyros slyšet ve smyslu, že vláda jeho země udělá vše pro návrat Dakaru do Peru. Nakonec se tak stalo a Lima slibuje prostřednictvím vládních činitelů Dakar, jaký tady ještě nebyl.

Chystá Buggyra chorvatskou akvizici?
Chystá Buggyra chorvatskou akvizici?

Poněkud ve stínu premiérového oficiálního testování Martina Kolomého zůstal další muž, který si minulý pátek v Mostě poprvé vyzkoušel Buggyru. Přitom Chorvat Niko Pulič, patří do kategorie jezdců, hodných pozornosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!