Kolomý i bez spojky zajel v osmé etapě pátý nejrychlejší čas

16 ledna 2018, 10:27

Martin Kolomý se musel během osmé etapy opět potýkat s technickými problémy. Dokázal si s tím ovšem poradit výborně a do cíle dorazil na páté pozici. Do top 10 už mu nyní chybí „pouhé“ dvě hodiny. Martin Šoltys dojel na dvanáctém místě a v celkovém hodnocení poskočil o příčku výše.

Martin Kolomý musel v průběhu etapy opět bojovat s technickými problémy. Nakonec ale i přes tyto potíže dojel na pátém místě. „Maratonská etapa byla nádherná. Jelo se po tratích, které mi vyhovujou. V první půli dnešní etapy se nám dostal prach do spojky a začali jsme mít velký problémy, jsme strašně rádi, že jsme v cíli. Měli jsme i pár výletů z trati, někdy velká zábava. Opravdu se pořadatelům tato etapa povedla,“ říkal v provizorním bivaku Martin Kolomý.

„Etapa začala dneska velice dobře, jelo se nám perfektně, až ke konci úvodní části nás začala zlobit technika, kterou jsme se snažili opravit, ale nepovedlo se. Musím Martina opravdu pochválit, jak si se vším umí poradit. Odjet téměř 300 kilometrů bez spojky nedokáže jen tak někdo, a navíc s pátým nejrychlejším časem? Klobouk dolů,“ chválil svého kolegu Jiří Stross. „Bohužel bivak je tady pod vodou, takže je zavřený. Přejíždíme tak rovnou do Salty, protože devátá etapa je kvůli dešťům zrušena,“ dodal.

Martin Šoltys skončil ve druhé části maratonské etapy na dvanácté pozici a v celkovém hodnocení je ještě o příčku výše. „Tak dneska to bylo docela dobrý, utíkalo to rychle. Žádný zásadní problém jsme neměli. Akorát nám moc nefungoval posilovač na spojku, takže jsem si docela zařadil. Bolí mě z toho trochu ruka, ale jinak všechno v pohodě,“ hodnotil osmou etapu Šoltys.

Počasí v Bolívii opět zaúřadovalo a devátá etapa musela být zrušena. „Včera tu byla nějaká velká bouřka a vyplavila bivak, to je jeden z důvodů proč se devátá etapa ruší. Další důvod je, že někde po cestě do Salty je zaplavený most a nejde se tam dostat, tak pořadatelé hledají nějakou alternativu,“ líčil problémy s tratí manažer týmu Jan Kalivoda.

Výsledky 8. etapy:

1. Sotnikov                       KAMAZ          4:23:32

2. Villagra                        IVECO           +05:11

3. Mardeev                       KAMAZ          +06:28

4. Nikolaev                       KAMAZ          +08:33

5. KOLOMÝ                       TATRA          +12:11

12. ŠOLTYS                       TATRA          +53:13

Průběžné hodnocení po 8. etapě.

1. Nikolaev                      KAMAZ          28:15:06

2. Villagra                        IVECO           +46:25

3. Macík                          LIAZ             +3:29:25

4. Viazovich                     MAZ              +3:59:35

5. Mardeev                       KAMAZ          +4:23:20

10. Den Heuvel                 DAKARSPEED +6:19:34

11. ŠOLTYS                       TATRA          +7:20:33

14. KOLOMÝ                     TATRA          +8:39:26

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!