Jednička týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý si dojel pro třetí místo

10 ledna 2018, 14:00

Martin Kolomý dojel ve čtvrté etapě na třetí pozici, když nestačil pouze na vedoucího Nikolaeva na Kamazu a Villagru na Ivecu. Výkony Martina Šoltyse mají neustále stoupající tendenci a čtvrtou rychlostní vložku dokončil na osmém místě! V průběžném hodnocení je také osmý.

Martin Kolomý dnes chválil organizátory za povedený start. Do cíle pak dorazil se třetím nejrychlejším časem. „Etapa to byla nádherná, byl tam krásný začátek na pláži, který na Dakaru ještě nikdy nebyl. Tato nová věc s paralelním startem dvou kamionů mě hodně potěšila, protože jsme ho vyhráli. Jinak opravdu krásný hory, řečiště. Auto funguje, i když na něm musíme ještě něco doladit. Těším se na zítra,“ komentoval čtvrtou etapu Kolomý, který má po nešťastné třetí etapě figuruje na patnáctém místě.

To výkony Martina Šoltyse neustále stoupají. Ve třetí etapě si dojel pro své premiérové umístění v top 10, když závod dokončil na osmé pozici. „Dneska se nám to podařilo. Zajeli jsme super výsledek. Bylo to teda těžký, hlavně prvních sto kilometrů byla rozbíječka, skákali jsme po kamení, řečištěm. Sotva tam kamion projel, jak to tam bylo ouzký. Bolí mě opravdu celý tělo. V dunách se nám pak ale dařilo i když jsme se zasekli na jednom bodě spolu s Macíkem a Lopraisem, nakonec jsme ho ale našli. Před námi pak Lopík spadnul, převrátil se na střechu a zůstal tam. Je to čím dál tím horší a horší, opravdu každá etapa je těžší. Ta špička opravdu letí, vůbec nechápu, jak oni můžou takto jet,“ líčil své pocity po dojezdu do cíle Martin Šoltys, kterému v průběžném pořadí patří krásné osmé místo.

Tak tahle vložka byla opravdu úžasná, taková pravá dakarská. Bylo tam úplně všechno, nekonečný mlátičky, rychlý pasáže no a jako takovej bonbónek tam byl sto kilometrový úsek opravdu hodně těžkých dun. Takže jsme si to dost užívali, i když některé momenty byly hodně vypjatý. Nicméně jsme to zvládli docela dobře a když takto pojedeme furt, tak to bude dobrý,“ komentoval dakarský matador Josef Kalina průběh čtvrté rychlostní vložky.

Výsledky 4. etapy:

1. Nikolaev                        KAMAZ          4:35:08
2. Villagra                          IVECO           +27:57
3. KOLOMÝ                      TATRA            +38,49
4. Sugawara                     HINO              +1:13:15
5. Huzink                          RENAULT       +1:16:33
8. ŠOLTYS                       TATRA            +1:23:38
?. P. VRŇÁK                     TATRA           ?

Průběžné hodnocení po 4. etapě.

1. Nikolaev                       KAMAZ           12:22:27
2. Villagra                         IVECO            +36:55
3. Viazovich                      MAZ               +2:22:23
4. Macík                            LIAZ               +2:22:57
5. Sugawara                     HINO              +2:56:34
8. ŠOLTYS                       TATRA            +4:06:00
15. KOLOMÝ                    TATRA           +13:28:28
?. P. VRNÁK                     TATRA            ?

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!