Kolomý hodlá na Dakaru bojovat o beduína

21 listopadu 2017, 11:59

S výraznými ambicemi uspět se postaví v lednu na start jubilejního 40. ročníku Rallye Dakar Martin Kolomý. Vítěz dvou dakarských etap chce s kamionem Tatra Phoenix zabojovat o sošku beduína, kterou dostává nejlepší trojice v každé kategorii. Za volant druhého vozu usedne Martin Šoltys.

Kolomý bude již popáté jedničkou týmu Tatra Buggyra Racing. Letos ale bude spolupracovat s novými členy posádky. Bratry Kiliany nahradí navigátor Rostislav Plný a mechanik Jiří Stross. „Zatím jsme spolu jeli jen v rámci testování, ale myslím, že se bez problémů sladíme. Rosťa už na maratonských soutěžích byl a Jirka se mnou jel Silk Way Rally,“ řekl Kolomý, jehož dakarským maximem je páté místo z roku 2013.

Poslední dva starty se však Kolomému i s ohledem na technické problémy moc nevydařily. „Vyhrané etapy jsou krásné, jsem za to rád, ale rozhoduje až výsledek v cíli. Je to maratonská soutěž. Vždy si říkám, že pojedeme hlavou, ale ona je to už taková střelba, že moc úseků se prodávat nedá,“ dodal Kolomý, jenž byl letos celkově patnáctý.

Tatra Buggyra tým tentokrát nasadí do rallye tři kamiony. Druhý bude pilotovat Martin Šoltys, třetí, takzvanou rychlou asistenci, pak Pavel Vrňák. „Čeká nás pátý start týmu na Dakaru a cíl je od začátku stejný. Všichni děláme vše pro to, abychom přivezli beduína. Jen tentokráte bude tým o trochu větší,“ řekl manažer týmu Jan Kalivoda.

Rychlou asistenci oběma vozům bude pro tento rok dělat tým Adria ve složení Pavel Vrňák, Petr Lesák, Filip Škrobánek. „Dakaru jsme se již zúčastnili v doprovodných vozech, ale nyní si chceme splnit náš sen a do závodu se vydat jako posádka. Dělat rychlou asistenci týmům Tatra Buggyra Racing a MP Sports je pro nás skvělá možnost, jak nabrat zkušenosti a případně se vydat i na další ročníky s vyššími ambicemi,“ řekl pilot posádky Pavel Vrňák.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!