Kolomý má skoro sbaleno k odjezdu na Dakar

8 listopadu 2017, 19:05

Přestože patří Rally Dakar k akcím nabízejícím na každém metru patřičnou dávku adrenalinu, největší dobrodružství spojené s nejvěhlasnější dálkovou soutěží planety má Martin Kolomý za sebou. Proces balení se totiž blíží k zdárnému konci.

Kolomý má skoro sbaleno

Přestože bruntálský střelec umí například dojet na cíle po třech kolech, balení pro něj představuje každoročně těžkou životní zkoušku. „Vezeme na Dakar něco mezi 40 – 50 tunami materiálu. Prakticky se jedná o jedno závodní auto bez karosářských dílů. K tomu pochopitelně díly podléhající největší míře opotřebení, jejichž výčet si však nechám z pochopitelných důvodů pro sebe,“ říká Martin.

Kolomý má skoro sbaleno, klobásy pod osobním dohledem

Nejdříve se všechno potřebné sepíše, potom připraví a naloží. Pak přichází na řadu proces vyložení, opětovné kontroly a definitivního naložení. Pokaždé si říkám, že to nechám na zbytku týmu, ale nikdy to nevydržím a vše musím osobně dvakrát zkontrolovat.
Poté, co trajekt odveze techniku s díly z Le Havre do Jižní Ameriky, přichází na řadu balení materiálu, který putuje do dějiště konání závodu letadlem. „Vzhledem k početnosti naší výpravy máme zkušenosti s tím, která dopravit na místo určení v zavazadlech dejme tomu další metrák,“ prozrazuje Martin s tím, že součástí nákladu je i několik desítek kilogramů klobás. „Jelikož v Buggyře absentuje kategorie vegetariánů a veganů, musím mít tento náklad pod osobním dohledem. Ne snad, že bych někoho konkrétního podezíral, ale jistota je jistota.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!