Volvo Trucks zahájilo registraci do dalšího ročníku soutěže The Drivers´ Fuel Challenge 2016

16 března 2016, 18:00

Letošním rokem startujeme již 5. ročník této soutěže, kde hlavním cílem je dokázat, že ekonomický a správný způsob řízení může přinést významné úspory v oblasti dopravy i životního prostředí, a že řidič je důležitá a nedílná součást v oblasti úspor paliva. Věříme, že i letošní klání bude stejně hojně navštěvované jako to minulé, kdy jsme odbavili téměř 300 soutěžících.

Základní část soutěže začne již 15. března 2016 na níže uvedených Truck Centrech s plně naloženými soupravami a na předem dané trase. Tradičně zde budeme sledovat spotřebu paliva a čas:

15.-19.3. – Volvo Group Truck Center Loděnice
15.-19.3. – Volvo Group Truck Center Popůvky u Brna
15.-19.3. – Volvo Group Truck Center Hradec Králové
15.-19.3. – Volvo Trucks Center Havířov
22.-26.3. – Volvo Group Truck Center Turnov
22.-26.3. – Volvo Group Truck Center Olomouc
29.3. – 2.4. – Volvo Group Truck Center Plzeň
29.3. – 2.4. – Volvo Group Truck Center České Budějovice
29.3. – 2.4. – Volvo Group Truck Center Otrokovice

Novinkou základních kol v letošním ročníku však bude nový prvek sledování, o který bychom chtěli celou soutěž obohatit, a tím bude technika řízení řidiče. Soutěžící se budou moci přihlásit do soutěže i se svým vlastním vozidlem (pokud splní dané podmínky) a pokusit se postoupit do soutěže i touto „netradiční" formou. Soutěžící se nesmí účastnit obou základních částí na vlastních vozidlech a na Volvo Truck vozidlech!! Pokud se tak stane, budou soutěžící ze soutěže vyřazeni. Věříme, že tím, že budou moci řidiči jezdit na vlastních vozidlech rozšíříme tak možnost se naší soutěže zúčastnit. Na vlastních vozidlech mohou zájemci jezdit až do 30.4.2016.

Do semifinálových kol postoupí 10 borců z Čech, 9 z Moravy a 12 ze soutěžících, kteří pojedou na vlastních vozidlech. Semifinále proběhnou na těchto Truck Centrech:

14.-15.5. – Volvo Group Truck Center Popůvky (zde budou jak postupující z Moravy, tak postupující, kteří jeli na vlastních vozidlech.
21.5. – Volvo Group Truck Center Hradec Králové (postupující z Čech)

V semifinálové části už budeme sledovat čistě jen úspornou jízdu daného řidiče na našich demo vozidlech. Finále české části proběhne v Plzni dne 18.6.2016.

Na kvalifikačních kolech i ve finále společnost Volvo Group Czech Republic, s.r.o. spolupracovala se společnostmi Kögel, Michelin a Walmsley Enterprises International, spol. s r.o. (AutoMax), která je oficiálním dovozcem olejů a maziv Shell v České republice.

Finalista české části soutěže se poté utká s dalšími šampiony z regionu střední a východní Evropy v Maďarsku dne 17.-19. 8. 2016 na Hungaro Ringu. Nejlepší tři řidiči a jimi reprezentované firmy mohou v regionálním finále získat vskutku hodnotné ceny např. zbrusu nový osobní automobil Volvo V40, v němž letošní regionální šampion Drivers' Fuel Challenge nakonec odjede!

Letošní ročník Drivers' Fuel Challenge pořádá společnost Volvo Trucks i na globální úrovni, a tak trojice regionálních finalistů ze střední a východní Evropy bude přizvána k účasti ve světovém finále pořádaném 8. září 2016 ve švédském Gothenburgu, kde dostane příležitost dosáhnout ještě většího úspěchu – stát se celosvětovým vítězem této soutěže!

Dobré rady od mistra hospodárné jízdy z roku 2014 Christian Scheiflinger z Rakouska:
   1. Kdykoli je to možné, využívejte rychlost vozidla a jízdu na volnoběh.
   2. Nejezděte rychleji než 82 km/h, neboť s rostoucí rychlostí prudce roste odpor vzduchu.
   3. Předvídejte profil vozovky a co nejvíce využívejte kinetickou energii vozu.
   4. Používejte tempomat a sledujte tlak soustavy přeplňování.
   5. Brzdy používejte jen v případě nutnosti.

Více informací o soutěži i registraci najdete na http://www.volvotrucks.cz/ nebo přímo na http://www.fuelchallenge.cz/

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!