Schwarzmüller Group jmenuje nového generálního ředitele

3 února 2016, 11:26

Generální ředitel společnosti Schwarzmüller Group, Jan Willem Jongert, opouští společnost. Správní rada předního hornorakouského výrobce užitkových vozidel jmenovala jeho nástupcem bývalého provozního ředitele Rolanda Hartwiga. Zprávu zveřejnil předseda představenstva Dr. Johannes Hochleitner dnes, v úterý 2. února, v sídle společnosti ve Freinbergu, v blízkosti Schärdingu. Hochleitner uvedl, že Hartwig se osvědčil jako zkušený manažer, který je schopen převzít plnou odpovědnost za řízení bez jakéhokoli přerušení.

Nový generální ředitel Roland Hartwig byl na podzim roku 2015 jmenován provozním ředitelem. Převezme plnou odpovědnost za společnost Schwarzmüller Group s okamžitou platností. Předseda představenstva zdůraznil, že toto rozhodnutí bylo velmi moudré, a to s ohledem na Hartwigovu osobnost a plánovaný záměr společnosti pro rozvoj podnikání až do roku 2020. V návaznosti na úspěšné přeorientování prodeje pod Jongertovým vedením se nyní společnost Schwarzmüller zaměří na mezinárodní produkci s cílem rozvíjet obrovský potenciál tohoto odvětví. Společnost si Hartwiga vybrala pro jeho reputaci vyhledávaného odborníka na průmyslovou výrobu užitkových vozidel a také na základě jeho mezinárodních zkušeností.

Hartwig uvedl, že je potěšen důvěrou společnosti, a že se hodlá ujmout své nové role s pevnou jistotou. Společnost je v dobré pozici, a má velkou příležitost k růstu, a to na trhu, ve výrobě i ve vývoji. Hartwig se narodil v roce 1966. Vyučil se strojníkem, a poté v roce 1990 absolvoval obor Strojírenství na Univerzitě aplikovaných věd v Regensburgu. Od roku 1992 působil ve společnosti Linde Material Handling. Ve své poslední pozici byl provozním viceprezidentem a vedoucím hlavního pracoviště společnosti Linde v Aschaffenburgu.

Předseda správní rady poděkoval odcházejícímu generálnímu řediteli Jongertovi za jeho oddanost společnosti Schwarzmüller Group. Jongert je první manažer, který nepochází z rodiny vlastníků skupiny. Velmi rychle se ve společnosti uvedl, a svou dráhu do roku 2020 nastínil koherentní strategií a dosažením několika prvních milníků. Růst o více než 30 procent za dva a půl roku, vstup na nové trhy a nová těžiště tržeb v produktovém portfoliu, to jsou jasné důkazy jeho úspěchu, řekl Hochleitner. Jongert nás opouští na svou vlastní žádost, aby se věnoval novým výzvám.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!