Sklápěcí návěs od výrobce Kögel s novou korbou na přepravu asfaltu

16 října 2015, 9:47

Dvou a třínápravové sklápěče Kögel s korbou o objemu 24 m³ jsou dodávány s okamžitou platností ve všech dostupných variantách tloušťky stěn a korby také v provedení s plně izolovanou korbou pro převoz asfaltu.

Korba nového sklápěče na asfalt je v souladu s platnými nařízeními kompletně izolovaná a je vybavena integrovanou pětibodovou technologií měření a indikátorem teploty včetně tiskárny. Na displeji se střídavě zobrazuje pět jednotlivých měřených bodů a průměrná teplota. K izolaci byla použita duroplastická vysoce účinná izolační hmota, která je speciálně určena pro vysoké teploty až 200 °C. Vnější obložení korby jako i celý rám vozidla a korba jsou trvale chráněny před korozí prostřednictvím nanokeramické technologie a povrchové vrstvy KTL s konečnou vrstvou laku  odolného proti UV záření. Údržba snímačů teploty je snadná po odkrytí plechových krytů. K izolaci zhora se  používá tepelně odolná shrnovací polyuretanová plachta. Tepelně izolační vlastnosti kompletně izolované korby na asfalt přesahují rámec požadovaných hodnot. Tím je zaručena výrazně vyšší teplotní stabilita asfaltu.

Snadná instalace dodatečného vybavení
Všechny dosavadní prodané sklápěče Kögel mohou být podle potřeby dovybaveny pro převoz asfaltu. Kompletní izolací včetně měřicí techniky je možno sklápěcí návěsy dovybavit v závodě Burtenbach, hmotnost se přitom zvedne zhruba o pouhých 350 kilogramů.

Předurčeno pro finišery
Nový sklápěč na převoz asfaltu je samozřejmě vybaven prodloužením přesahu korby o 170 mm, který společnost Kögel představila již v roce 2014. Návěs se sklápěcí korbou pro převoz asfaltu je proto dokonale vhodný pro použití v součinnosti se silničním finišerem. Volitelně připevňovaná násypka tedy není nutná. Zákazník tak ušetří nejen peníze, nýbrž také hmotnost. Nosiče světel, které jsou oddělené od držáků blatníků, jsou jednoduše a rychle výškově přestavitelné pro zvětšení odstupu od asfaltu, popř. finišeru. Také vysoko výklopná zadní ochrana proti podjetí, kterou jsme představili již loňského roku a dále ji ještě vyvinuli, je perfektním doplňkem při použití s finišerem. Tím je výrazně snížena možnost znečišťování asfaltem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!