Tahače na Czech Truck Prix 2017 obují pneumatiky Goodyear

17 srpna 2017, 10:05

Závody tahačů opět přicházejí do České republiky. Diváci si zase budou moci užít napětí a vzrušení při závodech 5,5 tunových tahačů, které se budou po okruhu na pneumatikách Goodyear Truck Racing řítit rychlostí až 160 km/h.

Závod tahačů Czech Truck PrixČeské kolo Mistrovství Evropy tahačů FIA 2017 se uskuteční od 1. do 3. září na okruhu v Mostě; Goodyear při něm nebude zastoupen jen na závodní dráze, bavit a informovat bude také v rámci doprovodného programu závodů v paddocku závodiště.

Letos jde v pořadí už o 13. sezónu, během níž Goodyear zásobuje pneumatikami seriál závodů, v němž všechny tahače v souboji o vítězství používají závodní pneumatiky Goodyear Truck Racing. Konstrukce jeho speciálně vyvinutých pneumatik vychází z kostry standardně vyráběných pneumatik Goodyear 315/70R22.5 nejnovější generace. Jsou ovšem vyrobeny ze zvláštní směsi a jejich běhoun má speciální dezén, což tahačům o výkonu 1.500 koní dodává mimořádnou přilnavost jak na suchém, tak i na mokrém povrchu.

Goodyear Truck Racing Tyre

Mezinárodní automobilová federace FIA (Federation Internationale de l´Automobile) loni prodloužila dlouholeté partnerství a vybrala si značku Goodyear jako výhradního partnera Mistrovství Evropy tahačů na další tři roky. Goodyear se ovšem při závodech nevyskytuje jen na závodní dráze. Modrožlutá vlajka Goodyear bude vlát i nad Fan Village v paddocku mosteckého okruhu, v níž Goodyear návštěvníkům závodů opět nabídne nejrůznější atraktivní aktivity. Zájemci si budou moci například zasoutěžit ve stolním fotbale nebo zazávodit s modely dálkově ovládaných tahačů.

„Goodyear zve všechny zájemce k návštěvě mosteckého autodromu, kde budou moci sledovat úžasné tahače závodící neuvěřitelnou rychlostí na našich speciálně vyvinutých pneumatikách postavených na standardních kostrách,” řekl Petr Abrahámek, Commercial Sales Director CZ|SK|HU.

Goodyear vynaložil velké úsilí na vývoj závodních nákladních pneumatik, které zvládají obrovské síly při jízdě tahačů o výkonu 1.500 koní a hmotnosti 5,5 tuny při rychlosti až 160 km/h. Pneumatiky, které se nyní k tomuto účelu používají, vycházejí z koster standardních pneumatik Goodyear poslední generace, což dokládá jejich neuvěřitelnou elasticitu.

Související články

Goodyear uvádí protektory na návěsové nákladní pneumatiky pro vysoké zatížení
Goodyear uvádí protektory na návěsové nákladní pneumatiky pro vysoké zatížení

Společnost Goodyear uvádí na trh nové teplé protektory zátěžových („high load“) pneumatik pro nákladní vozidla. Reaguje tak na trend stále většího rozšíření pneumatik konstruovaných na vysokou zátěž. Nové protektory jsou určeny na pneumatiky TreadMax KMAX T HL a TreadMax SP246 HL, v obou případech o rozměru 385/65R22,5.

Nové pneumatiky Goodyear KMAX pro přívěsy s nízkou plošinou
Nové pneumatiky Goodyear KMAX pro přívěsy s nízkou plošinou

Goodyear rozšířil sortiment pneumatik pro nákladní automobily o výrobek z produktové řady KMAX. Novinka je určena pro návěsy s nízkou platformou s 17,5 palcovými ráfky. Pneumatiky budou dostupné z pěti velikostech, které dohromady zcela vyhovují potřebám uživatelů tohoto druhu návěsů.

Ewals prodlužuje smlouvu s Goodyearem na pneumatiky
Ewals prodlužuje smlouvu s Goodyearem na pneumatiky

Přední poskytovatel logistických služeb – Ewals Cargo Care – si jako svého dodavatele nákladních pneumatik opět zvolil společnost Goodyear a rozhodl se tak pro pokračování více než dvacetileté vzájemné spolupráce. Smlouva platná na celém území Evropy zahrnuje dodávky pneumatik pro 3.000 návěsů a 550 tahačů společnosti, ale také celou škálu podpůrných služeb pod značkou Goodyear […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!