Goodyear uvádí protektory na návěsové nákladní pneumatiky pro vysoké zatížení

20 července 2017, 15:23

Společnost Goodyear uvádí na trh nové teplé protektory zátěžových („high load“) pneumatik pro nákladní vozidla. Reaguje tak na trend stále většího rozšíření pneumatik konstruovaných na vysokou zátěž. Nové protektory jsou určeny na pneumatiky TreadMax KMAX T HL a TreadMax SP246 HL, v obou případech o rozměru 385/65R22,5.

Pneumatika TreadMax KMAX T HL je protektor nákladní pneumatiky Goodyear KMAX T HL, kterou Goodyear vyvinul s cílem maximálního prodloužení kilometrového proběhu. Pneumatika TreadMax SP246 HL je protektor pneumatiky Dunlop SP246 HL z řady silničních nákladních pneumatik Dunlop On-Road.

Nové protektory se vyrábějí v závodech Goodyear při použití stejných forem a nejnovější technologie značky Goodyear jako v případě nových pneumatik. Při jejich výrobě se využívá stejná směs běhounu a dezén jako u nových pneumatik, pro jejichž protektorování jsou určeny. Díky tomu poskytují stejný výkon a kilometrový proběh jako pneumatiky nové.

„Těší nás, že můžeme nově nabízet i protektory nákladních pneumatik Goodyear a Dunlop pro návěsy s vysokým zatížením. Stále více evropských zemí rozšířilo povolení maximálního zatížení náprav pětinápravových vozidel nad dosud standardní hranici 40 tun. Výsledkem je rostoucí poptávka provozovatelů vozových parků po nákladních návěsových pneumatikách pro vysoké zatížení, které zvládnou přepravu nákladu těžšího než 40 tun. Díky novým pneumatikám TreadMax KMAX T a TreadMax SP246 High Load jim nyní můžeme nabízet atraktivní a cenově dostupné uspokojení těchto jejich potřeb,” řekl Grégory Boucharlat, ředitel divize protektorů společnosti Goodyear Dunlop v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika.

Na protektorování návěsových nákladních pneumatik TreadMax High Load se přijímá pouze nejnovější generace koster pneumatik pro vysoké zatížení značek Goodyear nebo Dunlop (například návěsové pneumatiky KMAX T HL, FUELMAX T HL a SP246 HL) v přímém vlastnictví zákazníků (COC). Možnosti protektorování nových návěsových pneumatik pro vysoké zatížení v jiném režimu než COC výrobce představí v průběhu letošního roku. Všechny za tepla protektorované pneumatiky TreadMax vyrábí společnosti Goodyear ve svých závodech ve francouzském Riomu a německém Wittlichu.

Související články

Nové pneumatiky Goodyear KMAX pro přívěsy s nízkou plošinou
Nové pneumatiky Goodyear KMAX pro přívěsy s nízkou plošinou

Goodyear rozšířil sortiment pneumatik pro nákladní automobily o výrobek z produktové řady KMAX. Novinka je určena pro návěsy s nízkou platformou s 17,5 palcovými ráfky. Pneumatiky budou dostupné z pěti velikostech, které dohromady zcela vyhovují potřebám uživatelů tohoto druhu návěsů.

Tahače na Mistrovství Evropy obují pneumatiky Goodyear
Tahače na Mistrovství Evropy obují pneumatiky Goodyear

Na Mistrovství Evropy tahačů FIA 2017, avizovaném jako „nejvelkolepější závod tahačů na celé planetě“, bude Goodyear opět všem soutěžícím dodávat své speciálně vyvinuté závodní pneumatiky pro tahače. Vše vypukne na rakouském okruhu Red Bull Ring ve dnech 13. a 14. května 2017.

Ewals prodlužuje smlouvu s Goodyearem na pneumatiky
Ewals prodlužuje smlouvu s Goodyearem na pneumatiky

Přední poskytovatel logistických služeb – Ewals Cargo Care – si jako svého dodavatele nákladních pneumatik opět zvolil společnost Goodyear a rozhodl se tak pro pokračování více než dvacetileté vzájemné spolupráce. Smlouva platná na celém území Evropy zahrnuje dodávky pneumatik pro 3.000 návěsů a 550 tahačů společnosti, ale také celou škálu podpůrných služeb pod značkou Goodyear […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!