Nokian Tyres rozšiřuje užití aramidové technologie

18 ledna 2018, 6:49

Technologie aramidových bočnic od Nokian Tyres byla vyvinuta tak, aby zaručovala větší odolnost v náročných jízdních podmínkách. Tato zvýšená odolnost je nyní k dispozici i řidičům užitkových vozů a karavanů – technologie aramidových bočnic s pevným aramidovým vláknem byla rozšířena na pneumatiky Nokian Tyres pro dodávky a obytné vozy.

Nokian Tyres rozšiřuje užití aramidové technologie také na pneumatiky pro dodávky a obytné vozy

Pneumatiky pro užitková a obytná vozidla jsou často užívány v náročných podmínkách. Automobily jsou těžké a často jezdí plně naložené na silnicích, které jsou ve špatném stavu, na štěrku a přes obrubníky. Pneumatiky musí nést celou hmotnost vozidla a za všech okolností zajistit bezpečnost a stabilní ovladatelnost.

„Chceme řidičům dodávek a karavanů nabídnout stejnou odolnost, jakou od nás již získali uživatelé pneumatik pro SUV a lehká nákladní vozidla. Aramidové vlákno chrání před nečekanými vícenáklady za poškozenou pneumatiku a zároveň zaručuje, že náklad dorazí bez jakýchkoliv potíží do své cílové destinace,“ říká Petri Niemi, vedoucí produktového a cenového managementu společnosti Nokian Tyres.

Aramidové vlákno snižuje náklady a zvyšuje bezstarostnost jízdy

Hrany obrubníků a výmoly mohou vážně poškodit pneumatiky. Poškození bočnice obvykle vyžaduje nákup a montáž nové pneumatiky.

Podstatou technologie aramidových bočnic je aramidové vlákno, které se nachází v inovativní stavbě bočnic. Stejný materiál se užívá také v leteckém a obranném průmyslu. Aramidové vlákno zpevňuje bočnice, aby lépe odolávaly vnějším nárazům, průpichům, průrazům a jiným deformacím.

Technologie aramidových bočnic byla již před několika lety použita u pneumatik Nokian Tyres pro SUV automobily. Nyní se nově nachází také u všech produktů pro dodávkové a obytné vozy.

Podívejte se, jak funguje technologie aramidových bočnic:

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!