Dayton rozšiřuje řadu pneumatik pro nákladní vozidla

31 října 2017, 14:38

Dayton uvádí na trh dva nové produkty v segmentu cenově výhodných pneumatik pro nákladní vozidla: vodicí pneumatiku Dayton D550S a záběrovou pneumatiku D650D pro lehká a středně těžká nákladní vozidla.

Nová vodicí pneumatika Dayton D550S
Nová vodicí pneumatika Dayton D550S

Pneumatiky Dayton vyrábí v Evropě Bridgestone s cílem poskytovat nákladově orientovaným provozovatelům vozových parků důležité provozní vlastnosti za nejlepší možnou cenu. A protože pneumatiky Dayton těží z řízení procesů a kvality společnosti Bridgestone, mohou si být provozovatelé vozových parků také jisti tím, že používají odolné, kvalitní pneumatiky, které odvedou svou práci v jakýchkoli provozních podmínkách.

 

Nové středně velké pneumatiky D550S a D650D jsou určeny pro segment lehkých (3,5 až 7 tun) a středně těžkých (7,5 až 16 tun) nákladních vozidel, která se s oblibou používají pro regionální rozvážkovou dopravu, k pronájmu vozidel, pro stěhovací služby a ve stavebnictví.

Tato vozidla jsou obvykle provozována v městských oblastech a na regionálních trasách s malým podílem dálnic. Nové pneumatiky Dayton jsou proto zkonstruovány s ohledem na výzvy rozvážkové dopravy, mezi něž patří kontakty s obrubníky, časté rozjezdy a zastavování a opakované krátké jízdy na rozmanitých druzích povrchu.

Záběrová pneumatika D650D pro lehká a středně těžká nákladní vozidla
Záběrová pneumatika D650D pro lehká a středně těžká nákladní vozidla

Vodicí pneumatika D550S vyniká robustností a kombinuje dobrou odolnost vůči nepravidelnému opotřebení se spolehlivou ovladatelností na mokrém i suchém povrchu. Další předností jsou vytlačovače kamínků v běhounu, které udržují kostru pneumatiky v dobrém stavu pro protektorování.

Záběrová pneumatika D650D poskytuje dobrou trakci a rychlé reakce při brzdění, zatímco dezén běhounu se spojovacími můstky pomáhá minimalizovat pilovité opotřebení pneumatiky.

Obě pneumatiky mají konstrukci s tenkou patkou, která snižuje hmotnost pneumatiky a spotřebu paliva bez kompromisů z hlediska odolnosti. Provozovatelé se mohou spolehnout rovněž na optimální provozní vlastnosti pro nepřetržitý celoroční provoz, protože obě pneumatiky nesou označení M+S (Mud & Snow) a piktogram horského štítu se třemi vrcholy a symbolem sněhové vločky.

Pneumatiky D550S a D650D jsou v Evropě k dispozici od října 2017 v nejžádanějších rozměrech 215/75 R 17,5 a 265/70 R 19,5 pro lehká a středně těžká nákladní vozidla. Během příštího roku bude produktová řada postupně rozšiřována.

Zákazníci značky Dayton mohou navíc využívat odborné dovednosti a know-how sítě Bridgestone Partner, nezávislé sítě prodejců pneumatik pro nákladní vozidla a výhradního distributora pneumatik Dayton pro nákladní vozidla v Evropě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!