Finále Optifuel Challenge 2017

26 září 2017, 18:21

19. října v Toledu proběhne mezinárodní finále Optifuel Challenge, závodu v hospodárné jízdě, který pořádá společnost Renault Trucks. V disciplíně hospodárné jízdy změří své síly a schopnosti 29 řidičů z 29 zemí. Vítěz získá Renault Trucks T480 Optifuel.

Renault Trucks T480 Optifuel

29 řidičů vybraných z celkového počtu 2.500
Od počátku roku 2017 pořádají státy účastnící se závodu Optifuel Challenge národní kola, ve kterých vybírají řidiče, který bude reprezentovat jejich zemi. Dnes se již 29 nejlepších eko řidičů z jednotlivých zemí, kteří byli vybráni z více než 2.500 konkurentů, připravuje na 19. říjen, kdy v Toledu, v Madridském regionu, odstartuje finálový závod.

Jedno finále – dvě kola
Mezinárodní finále proběhne ve dvou kolech. Nejdříve řidiči vyplní teoretický dotazník, který otestuje jejich znalosti zásad racionálního řízení a snižování spotřeby paliva. Poté pojedou silniční závod o délce čtyřiceti minut za volantem Renault Trucks T480 Optifuel se 13litrovým motorem Euro 6 step C. Vítězem se stane ten, kdo dosáhne nízké spotřeby bez dopadu na obchodní rychlost.

Po celou dobu konání závodu bude každému řidiči k dispozici jeden zástupce své společnosti a jeden člen místní sítě Renault Trucks. Tito budou mít mimo jiné možnost sledovat výkon řidiče v reálném čase díky řešení správy vozového parku Optifleet.

Pro zajištění rovnosti účastníků bude pořadí průjezdu týmů losováno a pojízdné sestavy budou kalibrovány. Pro zohlednění provozu a případných prvků, které by jízdu mohly narušit, bude každou skupinu doprovázet dodatečné vozidlo.

Řidič, který se úspěšně postaví na místo vítěze, získá Renault Trucks T480 Optifuel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!