Logistika lithiových baterií v celém životním cyklu

19 září 2017, 16:00

Společnost Kühne + Nagel uvedla na trh novou službu KN BatteryChain, která poprvé řeší kompletní logistiku velkokapacitních lithiových baterií. Službu využijí zákazníci především v automobilovém průmyslu a dále v oborech high-tech a strojírenství. Stále rostoucí poptávka po logistice lithiových baterií bude postupně využitelná v námořní, letecké, železniční i silniční přepravě a samozřejmě skladování.

Globální skupina Kuehne + Nagel se sídlem ve Švýcarsku používá v České republice svůj oficiální název Kühne + NagelLi-ion technologie se prosadila už ve spotřební elektronice a nyní nastupuje ve světě elektromobilů. Předpokládá se, že počet elektromobilů se v příštích pěti letech ztrojnásobí. To zase posílí poptávku po přepravě a skladování důležitých komponent jako jsou lithium-iontové baterie. Velkokapacitní lithiové baterie, jako nebezpečné zboží, vyžadují složitou manipulaci a vysokou míru odbornosti, aby vyhověly mezinárodním směrnicím a omezením týkajících se nebezpečného nákladu. Kühne + Nagel řeší tuto komplexnost svým novým certifikovaným řešením KN BatteryChain, jež je navrženo speciálně tak, aby nabízelo bezpečnou, spolehlivou a efektivní hromadnou přepravu a uskladnění lithiových článků.

KN BatteryChain plně vyhovuje příslušným mezinárodním i národním normám pro přepravu nebezpečného zboží, má certifikaci ISO 9001 a splňuje i normu pro automobilový průmysl ISO 16949. Služba KN BatteryChain je využitelná v námořní, letecké, železniční i silniční přepravě, a to během celého svého životního cyklu: z montážní linky výrobce, přes skladování, transport, manipulaci, výrobní logistiku a k zákazníkům, k vrácení použitých či vadných baterií od prodejců až po cestu k finální likvidaci.

Související články

Kühne + Nagel podpořil Svaz průmyslu a dopravy ČR
Kühne + Nagel podpořil Svaz průmyslu a dopravy ČR

Svaz průmyslu a dopravy ČR uvítal na lednovém slavnostním setkání více než 130 českých firem, účastníků zahraničních podnikatelských misí, a české vrcholné politiky. Připomněli si úspěchy a význam českého exportu i důležitost jeho podpory. Svaz se jí věnuje aktivně a již 24 let pořádá podnikatelské mise, které zajistily cestu českým podnikům do téměř sto zemí […]

BMW Group zvolila pro svoji logistiku Kühne + Nagel
BMW Group zvolila pro svoji logistiku Kühne + Nagel

Kühne + Nagel podporuje komplexní dodavatelský řetězec náhradních dílů a aftermarket pro skupinu BMW Group.

Čtvrt století úspěchů logistické firmy Kühne + Nagel
Čtvrt století úspěchů logistické firmy Kühne + Nagel

Kühne + Nagel, světová jednička v námořní přepravě, globální dvojka v leteckém cargu a evropská trojka v silniční spedici, slaví 25 let v České republice. Kromě přepravních služeb se český Kühne + Nagel specializuje i na logistiku skladování a kontraktní logistiku produktů a průmyslových řešení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!