DACHSER získal certifikaci AEO

13 září 2017, 12:22

DACHSER Czech Republic získal certifikát AEO.  Uděluje ho česká celní správa a jeho platnost je smluvně uznávaná v celé Evropské unii i třetích zemích. Toto mezinárodní osvědčení potvrzuje, že se jedná o solventní, spolehlivou společnost splňující náročná bezpečnostní kritéria, a umožňuje zjednodušení celních formalit a rychlejší celní řízení. DACHSER získal nejvyšší stupeň certifikace AEOF.

Dachser Czech Republic získal certifikát AEO (Authorized Economic Operator) – Oprávněný hospodářský subjekt

Certifikace AEO je udělována hospodářským subjektům, které figurují v mezinárodním dodavatelském řetězci. Prověřuje logistické, administrativní i účetní systémy společnosti a její postupy v celním řízení. Zkoumá platební schopnost společnosti a velký důraz klade na bezpečnost zboží a informačních toků.

„Certifikace Oprávněný hospodářský subjekt přináší především výhodu pro naše zákazníky. Zjednodušení celního řízení a celní dokumentace a přednostní celní odbavení znamenají, že se jejich zboží do místa určení dostane co nejrychleji,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic.

„V rámci šetření, které udělení certifikátu předcházelo, jsme dokladovali například veškerá naše bezpečnostní opatření při vykládce a nakládce a systém kontroly zboží při skladování a přepravě. Museli jsme ukázat, že naše subdodavatele spolehlivě známe a ty nové důkladně prověřujeme, a ozřejmit informační toky, které zpracováváme v našem vlastním IT. Jsme velmi rádi, že jsme dosáhli nejvyššího stupně AEOF. Je to další potvrzení toho, že inteligentní logistika od DACHSERU je také spolehlivá a bezpečná,“ vysvětluje Jan Polter.

Certifikaci AEO v České republice provádí pouze Celní úřad pro Jihočeský kraj, a to ve třech kategoriích – Zjednodušené celní postupy (AEOC), Bezpečnost a zabezpečení (AEOS) a certifikace sdružující kategorii C a S (AEOF). Certifikát AEO je vyžadován například u souborné jistoty pro celní dluhy a jiné poplatky, které vznikly se sníženou částkou záruky, pro centralizované celní řízení či pro samoschvalování. Certifikace však přináší výhody nejen certifikovaným společnostem, ale také celním správám v rámci celé EU. Poskytuje totiž zjednodušení procedur na obou zúčastněných stranách, neboť povolení je uděleno spolehlivým, celní problematiky znalým a finančně stabilním hospodářským subjektům, které poskytují Celní správě ČR, ale i ostatním celním správám členských států EU určité záruky dle přesně daných kritérií. Od roku 2008 získalo v České republice certifikaci AEOF 113 firem.

Související články

Balík nástrojov pre mestskú logistiku od Dachseru
Balík nástrojov pre mestskú logistiku od Dachseru

V súčasnosti prebieha výskumný projekt, v rámci ktorého spoločnosť DACHSER hľadá a testuje nové spôsoby mestskej distribúcie vyhovujúce potrebám európskych veľkomiest. Ale už teraz tu máme jedného jasného víťaza – je ním modulárny balík nástrojov distribúcie pre poslednú míľu v centrách miest.

DACHSER logistika pro chemický průmysl
DACHSER logistika pro chemický průmysl

Mezinárodní logistický provider DACHSER má vlastní speciální řešení pro zásilky s nebezpečným zbožím. Díky husté logistické síti společnosti DACHSER mohou zákazníci se zbožím podléhajícím dohodě ADR posílat i menší objemy zásilek doslova po celém světě. Oceňují to zejména společnosti z chemického průmyslu. 

Tomáš Bechner jmenován novým členem představenstva DACHSER
Tomáš Bechner jmenován novým členem představenstva DACHSER

Finanční ředitel společnosti DACHSER Czech Republic se stal členem představenstva. Na této pozici nahradil Tomáše Limberga, který po 13letém působení ve společnosti odchází na zasloužený odpočinek do penze.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!