Volvo zahajuje celosvětově největší klání servisních zaměstnanců: soutěž VISTA

12 září 2017, 10:55

Dne 4. září byla zahájena registrace do soutěže VISTA, celosvětově největšího klání servisních zaměstnanců. Očekává se účast více než 18 tisíc techniků z globální sítě autorizovaných servisů a Volvo Truck a Buses Center. Cílem soutěže VISTA je přitáhnout a podporovat zkušené techniky prostřednictvím týmové práce a rozvoje způsobilosti.

"Díky spolupráci všech členů týmu je VISTA dokonalým nástrojem, jak dát lidem pocítit, že jsou členy celosvětového týmu poskytujícího ty nejlepší servisní služby," dodává Claes Nilsson.

Z formálního pohledu je VISTA soutěž, ale jejím hlavním cílem je podpořit týmovou práci, rozvíjet týmového ducha a hrdost, ale také přispět k sebevzdělávání k rozvoji způsobilosti. Pro servisní zaměstnance jde o způsob rozšiřování znalostí a další zvyšování kvality práce.

Mimořádně kvalifikovaní a motivovaní technici na servisech Volvo Trucks dokáží diagnostikovat poruchy a opravit problémy nákladních vozidel „hned napoprvé“, včas a podle nejvyšších kvalitativních norem. Právě díky těmto dovednostem pomáhají zákazníkům minimalizovat prostoje jejich nákladních vozidel.

„VISTA rozvíjí naše dovednosti a motivuje nás vychovávat ty nejlepší pracovníky na světě. A když jsou naši mechanici nejlepší na světě, jsou motivováni odvádět pro zákazníky tu nejlepší práci,“ říká Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.

Soutěž VISTA 2017-18 pravděpodobně přiláká přes 18 tisíc servisních zaměstnanců z celosvětové sítě autorizovaných servisů a Truck Center Volvo. Do soutěže tak nastoupí přibližně 4.500 týmů. Tématem tohoto roku je Performance is Everything – Výkon na prvním místě: na znamení toho, že každá práce pro Volvo Trucks a Volvo Buses musí být vždy spojena jen s prvotřídními výkony. Volvo Trucks se prostřednictvím soutěže VISTA zároveň snaží celosvětově řešit nábor servisních techniků a podporovat jejich loajalitu.

Soutěž přiláká pravděpodobně přes 18 tisíc servisních zaměstnanců z celosvětové sítě autorizovaných servisů a Truck Center Volvo

O soutěži VISTA

VISTA je zkratkou slov Volvo International Service Training Awards. Byla zahájena v roce 1957, původně jako soutěž pro techniky Volvo v rámci Švédska. O 20 let později, tedy kolem roku 1977, již pokrývala všechny kontinenty a dokázala přilákat autorizované servisy a Truck Centra Volvo z celého světa. Dnes se VISTA pořádá jednou za dva roky a jde o celosvětově největší soutěž pořádanou pro servisní pracovníky.

Do soutěže VISTA se mohou přihlásit všechny autorizované servisy a Truck Centra Volvo Trucks a Volvo Buses z celého světa, vč. servisních techniků. Zúčastněné týmy musejí v rámci kvalifikace splnit dvě části zahrnující teoretické otázky i technické úkoly. Vítězové z každého trhu se kvalifikují do semifinále, které se v dubnu 2018 uskuteční ve švédském Göteborgu. Zde se v průběhu tří týdnů utká celkem 240 týmů. Nejlepších 40 týmů vzešlých ze semifinále se kvalifikuje do světového finále, které je naplánováno na červen 2018 v brazilské Curitibě.

Klíčové termíny soutěže VISTA 2017-18:

Oficiální zahájení                                27. června 2017

Zahájení registrací                               4. září 2017

1. teoretická část                                 7.-30. listopadu 2017

2. teoretická část                                 30. ledna – 20. února 2018

Semifinále, Göteborg, Švédsko          9.-27. dubna 2018

Finále, Curitiba, Brazílie           25.-29. června 2018

Související články

Ladění dokonalého zvuku nákladního vozidla
Ladění dokonalého zvuku nákladního vozidla

Hlučnost nákladních vozidel se často bere jako samozřejmost. Náklaďáky zkrátka jsou hlučné. Tým společnosti Volvo však chce přispět k vyšší bezpečnosti a většímu pohodlí také optimálním vyladěním vnitřního a vnějšího projevu vozidla i po zvukové stránce.

Volvo Trucks oslavilo 20 let na českém trhu stylově
Volvo Trucks oslavilo 20 let na českém trhu stylově

Značka Volvo Trucks oslavila své 20. výročí působení v České republice párty pod širým nebem ve stylu švédských oslav slunovratu – Midsommar dne 17.6.2017. Jako místo konání této open air akce bylo zvoleno nádherné prostředí Průhonického zámeckého parku.

Volvo s výkonnějším motorem rozšiřuje využitelnost řady
Volvo s výkonnějším motorem rozšiřuje využitelnost řady

Volvo FE 350 se nyní nabízí s motorem 350 k/1400 Nm a novou přední nápravou pro zatížení až 9 tun. Je koncipováno pro celkovou kombinovanou hmotnost vozidla (GCW) až 44 tun.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!