Nový DAF LF – Pure Excellence

30 srpna 2017, 16:55

Společnost DAF představuje celou řadu inovací modelu LF, což posílí její vedoucí pozici v oboru nákladních vozidel ve třídě 7,5 až 19 tun.

Tyto inovace zahrnují nový motor PACCAR s obsahem 3,8 litru a možnost volby rychlejších poháněcích soustav pro zajištění maximální úspory paliva. Současně došlo ke sladění designu exteriéru a interiéru s novými modely CF a XF, a „Ryzí dokonalost“ tak naleznete ve všech vozidlech značky DAF.

Jednou z hlavních inovací představených v modelu DAF LF je nový motor PACCAR PX-4 s obsahem 3,8 litru, který je k dispozici pro 7,5 tunovou verzi modelu LF ve dvou výkonových variantách: 115 kW/156 k a 127 kW/172 k s maximálním točivým momentem 500 a 600 Nm v rozmezí 1.200 až 2.000 ot./min. Společnost DAF zavádí tento nový motor speciálně do modelu LF City pro použití v lehkých aplikacích rozvozu zboží ve městě, pro které je motor se zdvihovým objemem těsně pod 4,0 l optimální.

Nové pohonné jednotky pro zajištění maximální úspory paliva

Motory Elite PACCAR PX-5 a PX-7 
Pro vyšší výstupní výkony jsou k dispozici motory PACCAR PX-5 s obsahem 4,5 litru (135 kW/184 k až 157 kW/213 k) a PACCAR PX-7 s obsahem 6,7 litru (172 kW/234 k až 239 kW/325 k). Tyto motory byly na konci roku 2016 vylepšeny novým softwarem a optimalizovaným řízením tepla a vzduchu. Maximální točivý moment motorů PX-5 a PX-7 je nyní 850 Nm (při 1 .200 až 1.500 ot./min) a 1.200 Nm (při 1 100 až 1 700 ot./min). Došlo ke zvýšení výkonu motoru PACCAR PX-7 o 8 kW/11 k.
Nové redukce zadní nápravy pro zajištění maximální efektivity
Díky využití nových rychlejších převodových poměrů zadní nápravy až do 3,31:1 jsou otáčky motoru při cestovní rychlosti sníženy o 150 až 200 ot./min. V kombinaci s inovacemi motoru přináší tato optimalizace poháněcí soustavy úspory paliva až o 6 %, zatímco pohodlí řidiče je dále vylepšeno díky nižší hlučnosti motoru.

Automatická převodovka Allison je nyní k dispozici pro 18/19tunový model LF 
Společnost DAF nabízí v nové řadě vozidel LF široký výběr z manuálních a automatizovaných 5-, 6-, 9- a 12stupňových převodovek. Kromě toho jsou k dispozici plně automatické převodovky a nyní je také možné zvolit automatickou převodovku Allison na nejvýkonnějších verzích motoru PX-7, které nabízejí výkon speciálně přizpůsobený pro profesionální aplikace.

Nejlepší komfort pro řidiče ve své třídě

Rozvory až 6,90 m a palivové nádrže s objemem až 1 240 l
Skutečnost, že model DAF LF lze nakonfigurovat podle individuálních potřeb zákazníka, je rovněž potvrzena širokou škálou dostupných rozvorů o délce až 6,90 m. Díky tomu lze převážet náklady o délkách více než 9 m, a tedy dosáhnout maximální kapacity. Dlouhý rozvor vytváří prostor pro palivové nádrže s objemem až 1 240, což je ve třídě rozvážkových vozidel zcela unikátní. Výsledkem je větší dojezd, maximální dostupnost a finanční výhody díky tomu, že je možné doplňovat palivo tam, kde jsou jeho ceny nejnižší.

Snadná montáž nástaveb
V souladu s filozofií DAF Transport Efficiency zavádí společnost DAF také inovace, které usnadní montáž nástaveb. Patří sem nové moduly pro výrobce nástaveb, které usnadňují uchycení nástavby a ostatních zařízení. Kromě toho jsou nyní k dispozici specifické přípravy pro upevnění skříňové nástavby se zadní zvedací plošinou, cisterny s pomocným rámem nebo sklápěčky.
Společnost DAF nyní nabízí na vozidlech řady LF ještě větší výběr rozvorů a zadních převisů. Například kombinace delšího rozvoru a kratšího převisu usnadňuje montáž nástavby pro svoz komunálního odpadu.

Nový design exteriéru: robustní a elegantní
Robustní a zároveň elegantní design exteriéru nového modelu LF sdílí mnoho společných rysů s modely CF a XF. Skutečný dojem zanechávají atraktivní chromované pruhy na mřížce chladiče a nový panel loga DAF se stylovými chromovanými obrysy.

Vyšší bezpečnost díky dolnímu oknu na dveřích spolujezdce
Další novinkou u modelu LF je volitelné dolní okno na dveřích spolujezdce. Díky němu má řidiči v městském prostředí optimální výhled a může tak snadno vidět cyklisty a chodce pohybující se v blízkosti vozidla.

Stylový interiér pro dokonalé pohodlí řidiče
Nový model DAF LF nabízí nové hřejivé a vkusné barvy, které dodávají interiéru skvělý vzhled. Přístrojová deska má nové provedení, které obsahuje nový font písma přispívající k modernějšímu a atraktivnímu vzhledu a lepší čitelnosti.

Systém pro správu vozového parku DAF Connect
Společnost DAF nyní nabízí u nových modelů LF službu DAF Connect. Jde o moderní systém pro správu vozového parku, který provozovateli nabízí informace o využití vozidel a řidičů v reálném čase. Informace o pozici vozidla, spotřebě paliva, ujetých kilometrech, úrovni využití vozového parku a době volnoběhu jsou přehledně prezentovány na on-line portálu.

Uživatelsky přátelský portál lze nakonfigurovat tak, aby nabídl komplexní zprávy o spotřebě paliva s aktuálními údaji i údaji z minulosti, a dokonce i možnost porovnat vozidla a řidiče. Funkce Live Fleet View (Živé zobrazení vozového parku) poskytuje veškeré potřebné informace o poloze vozidel celého vozového parku.

DAF Connect optimalizuje využití vozidel, snižuje provozní náklady a zvyšuje efektivitu logistiky. Služba DAF Connect také umožňuje provozovateli dopravy optimální plánování údržby a oprav a využívání na míru přizpůsobeného poradenství od společnosti DAF.

Standardní výbava: AEBS, FCW, ACC a LDWS
Vozidla modelové řady DAF LF jsou standardně vybavena systémem nouzového brzdění (AEBS), varováním před blížící se kolizí (FCW), adaptivním tempomatem (ACC) a systémem varování před opuštěním jízdního pruhu (LDWS).

Cílem funkcí AEBS a FCW je zabránit kolizím. V případě nouze může systém AEBS nákladní vozidlo automaticky zpomalit, případně zastavit, aby zabránil kolizi nebo minimalizoval její případné následky.

Adaptivní tempomat (ACC) automaticky upravuje rychlost vozidla tak, aby odpovídala rychlosti vozidla jedoucího vpředu. Mezi oběma vozidly je tak udržována bezpečná vzdálenost. To umožňuje co nejčastější použití tempomatu, což je přínosné pro úsporu paliva. Systém varování před opuštěním jízdního pruhu (LDWS) využívá kameru upevněnou na čelním skle.

Optimalizace poháněcí soustavy, příprava pro snadnou montáž nástavby, špičková elektronika a bezpečnostní prvky a atraktivní design exteriéru a interiéru dokazují, že nový DAF LF je nejlepší volbou pro majitele i pro řidiče. Nový DAF LF představuje ryzí dokonalost.

Související články

Ochrana palivového systému motoru má zásadní význam
Ochrana palivového systému motoru má zásadní význam

Ochrana palivového systému – DAF XM6 poskytuje dodatečnou ochranu vysoce výkonného palivového systému proti nečistotám v palivu.

Nový DAF – Pure Excellence
Nový DAF – Pure Excellence

Společnost DAF představuje vozidla modelové řady CF a XF nové generace Pure Excellence: nový standard pro efektivitu dopravy a pohodlí řidičů.

Gates v nových motorech DAF
Gates v nových motorech DAF

Gates podepsal smlouvu se společností DAF na konstrukci, výrobu a dodávky systémů napínání drážkových řemenů pro motory MX-11 a MX-13, splňující normu Euro 6.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!