DKV BOX EUROPE pro celoevropské vyúčtování mýtného dodá Siemens

25 srpna 2017, 12:27

DKV Euro Service nabídne od roku 2018 palubní jednotku pro celoevropské vyúčtování mýta. Dodavatelem DKV BOXu EUROPE se stane společnost Siemens.

DKV BOX EUROPE vychází z nejnovější generace jednotky Sitraffic Sensus. Zařízení je vybaveno hybridní technologií pro bezdrátovou komunikaci. Díky tomu dokáže zaznamenávat a vyúčtovávat mýtné poplatky jak na základě technologie DSRC (Dedicated Short Range Communications), tak i GNSS (Global Navigation Satellite System).

Nová palubní jednotka má řadu výhod. Uživatel si ji může sám namontovat a přenášet ji z jednoho vozidla do druhého. Časově náročná montáž ani přestavba v odborném servisu nejsou zapotřebí. Registrace do mýtného systému a aktivace příslušné země probíhají komfortně prostřednictvím internetového portálu DKV. Data jsou do palubní jednotky odesílána bezdrátově, výměna v případě změny vozidla již není nutná. Tím se výrazně sníží časová náročnost i administrativa a zároveň se zvýší flexibilita pro uživatele.

„Cílem pro vstup na trh v roce 2018 je nabízet vyúčtování mýtného v Belgii, Německu, Rakousku, Polsku a Francii. Rovněž v době uvedení na trh, nebo krátce poté, má být systém rozšířen o Itálii, Portugalsko, Španělsko a Maďarsko,“ vysvětluje Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české a slovenské pobočky DKV Euro Service. Ve střednědobém horizontu bude možné prostřednictvím zařízení DKV Box Europe vyúčtovávat veškeré mýtné poplatky za používání evropských silnic, tunelů a mostů.

Související články

DKV zavádí další funkce pro zvýšení bezpečnosti karet
DKV zavádí další funkce pro zvýšení bezpečnosti karet

Společnost DKV Euro Service zavedla další funkce zvyšující bezpečnost bezhotovostních plateb. Majitelé karet DKV mohou nově využívat flexibilní nastavování limitů či možnost dočasné deaktivace a aktivace.

Společnost DKV získala cenu Nejlepší značka 2017
Společnost DKV získala cenu Nejlepší značka 2017

Němečtí profesionálové z oblasti užitkových vozidel rozhodli: Po třinácté v řadě zvolili čtenáři časopisů lastauto omnibus, trans aktuell a Fernfahrer v kategorii tankovacích karet nejlepší značkou DKV Euro Service. Slavnostní předání ocenění se konalo 21. června 2017 v rezidenčním zámku Ludwigsburg.

DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH
DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH

Společnosti T-Systems International GmbH, Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG založily společný podnik pro vývoj a poskytování evropské elektronické mýtné služby (EETS) pro vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!