Tractor Show projíždí Keňou

22 srpna 2017, 10:11

Začátkem léta uzavřela společnost ZETOR TRACTORS a.s. spolupráci s keňským partnerem. Po necelém měsíci od navázání spolupráce vyrazily červené traktory na svou první Tractor show v Keni. Během následujících týdnů se stroje ZETOR představí při předváděcích akcích místním farmářům, pěstitelům, chovatelům, ale také úředníkům nebo pracovníkům bankovních společností.

Na celkem 23 zastávkách se v průběhu srpna a září představí traktory z modelových řad MAJORPROXIMA keňským zemědělcům při praktických ukázkách a testech.

„ZETOR je v Keni nový a v rámci prodejní strategie je třeba věnovat pozornost i rozšíření povědomí o značce a jejich strojích. Pokud chceme za současné situace přesvědčit zemědělce ke koupi našich traktorů, je třeba jim stroje představit a umožnit jim, aby si je vyzkoušeli. To je hlavní význam probíhající Tractor Show,“ říká Prakash Shah ze společnosti Automobile Warehouse, Ltd., který funguje v Keni jako distributor traktorů ZETOR.

Otevření nového showroomu ve druhém největším městě v Keni v Nakuru je plánováno na začátek jara 2018. Na vnitřní ploše o rozloze 2.800 m2 a na 9 hektarech venkovní plochy se najde dostatek prostoru k představení toho nejlepšího, co traktory ZETOR mohou klientům nabídnout.

Zetor v Keni
Keňským farmářům jsou dodávány traktory modelových řad PROXIMA, MAJOR a FORTERRA. Zájem je o stroje s kabinou a s klimatizací. Pro zemi je specifické pěstování cukrové třtiny, kukuřice a exotických květin určených pro vývoz do Evropy. Ročně se v Keni prodá až 900 traktorů a 50% z nich je ve výkonnostním spektru od 80 do 100 koní. Během 70leté historie značky ZETOR bylo do země dovezeno 50 ks traktorů. Prvních 25 ks bylo dovezeno v roce 1965, zbývající objem byl dodán v roce 1997. Keňa se stala po Maroku, Alžírsku, Tunisku a Zambii v pořadí pátou africkou zemí, kam značka ZETOR exportuje v novodobé historii své produkty.

Související články

ZETOR expanduje do Keni
ZETOR expanduje do Keni

Renesanční období zažívají traktory značky ZETOR na území Afriky. Keňa se stala v pořadí již pátou africkou zemí, kde místní zemědělci mohou obhospodařovat svá pole a farmy s využitím brněnské techniky. Nový kontrakt s keňským partnerem byl uzavřen na tři roky a předpokládá roční dodávku traktorů ZETOR v objemu několika desítek kusů. Prvních 12 strojů už bylo do země dovezeno.

Zetor na výstavách Agrokomplex a Země Živitelka
Zetor na výstavách Agrokomplex a Země Živitelka

Srpen již tradičně patří výstavám Země Živitelka pořádané v Českých Budějovicích a Agrokomplexu konaném v Nitře na Slovensku. ZETOR je 44 let součástí těchto zemědělských veletrhů a nejinak tomu bude i v letošním roce.

ZETOR získal ocenění Marketér roku
ZETOR získal ocenění Marketér roku

Česká marketingová společnost (ČMS) letos již podvanácté udělila prestižní cenu Marketér roku. Tu získávají firmy a osobnosti, které významným způsobem zasáhly do vývoje marketingové teorie i praxe. Vítězem letošního ročníku soutěže se stala ZETOR TRACTORS a.s. a její marketingová strategie k představení designového konceptu ZETOR by Pininfarina na mezinárodních trzích. Ocenění patří celému týmu, který […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!