DB Schenker narostla poptávka o 15 % po nákladní letecké přepravě

18 srpna 2017, 8:12

DB Schenker zaznamenává dlouhodobý nárůst poptávky po letecké přepravě zásilek. Ve srovnání s loňským rokem o ni za první pololetí vzrostl zájem o 15 %. Zákazníci u leteckých přeprav oceňují především rychlost a možnost sledování zásilek. 

Popularitě nákladní letecké přepravě nahrávají i stabilní ceny ropy a nové nákladové letecké linky na pražském letišti. „V porovnání s minulým rokem zaznamenáváme nárůst objemu leteckých přeprav, ceny jsou všeobecně stabilní, zejména v exportu, například do USA. Při importu z Asie drobně rostou z důvodu nedostatku kapacity na trhu. Ta zůstala stejná a rostoucím objemům nestačí. Kapacita aktuálně citelně schází například v exportu do JAR,“ říká Tomáš Škoch, manažer leteckých přeprav DB Schenker.

I díky novým nákladovým leteckým linkám na pražském letišti narostl objem týdenního přepravovaného zboží do Prahy o 500 tun. Nově spediční společnosti využívají pro nákladní přepravu lety Qatar Airways, Turkish Airlines nebo Air Cargo Global.

Letecké přepravy jsou nyní dostupnější

Při současných stabilních cenách ropy se k letecké přepravě přiklání i zákazníci, které dříve odradily právě vyšší náklady na nejrychlejší druh nákladní přepravy,“ potvrzuje Tomáš Škoch. Do budoucna se navíc neočekává cenový nárůst ropy, takže lze předpokládat, že letecké společnosti nemají důvod zvyšovat palivový příplatek a logistické společnosti nebudou muset leteckou přepravu zdražovat.

Stejně jako u ostatních druhů přeprav i v tomto případě chtějí mít zákazníci o zásilce přehled. „Na portálu eSchenker v aplikaci Tracking je k dispozici přehledná on-line správa leteckých přeprav. Zde si zákazník přepravu naplánuje a objedná, aby následně sledoval průběh přepravy a na závěr měl k dispozici i vyhodnocení ekologické stopy při přepravě jeho zboží. V průběhu přepravy je informován prostřednictvím statusů o odbavení a aktuální poloze své zásilky,“ popisuje Tomáš Škoch.

Zákazníci využívají buď přepravy z letiště na letiště, nebo prémiovou přepravu typu door-to-door.

Ročně DB Schenker na celém světě přepraví více než milion tun nákladu. Zákazníci využívají buď přepravy z letiště na letiště, nebo prémiovou přepravu typu door-to-door, kde navíc není stanovený hmotnostní limit a firma se postará např. i o celní odbavení. Pro další cenovou a časovou flexibilitu nabízí DB Schenker řešení v podobě kombinovaných – leteckých a námořních – přeprav.

Související články

DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport
DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport

Přepravní experti DB Schenker budou 28. až 30. července spolu s ostatními diváky na Velké ceně Maďarska na Hungaroringu držet palce „svému týmu“. DB Schenker je oficiálním logistickým partnerem stáje Mercedes-AMG Petronas Motorsport. 

Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur
Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur

Společnosti DB Schenker, MAN a Hochschule Fresenius obdrží prostředky od Spolkového ministerstva dopravy a digitální infastruktury (BMVI) na projekt tzv. platooningu, tedy seskupování autonomně řízených a digitálně navzájem propojených kamionů. 

Železniční přeprava začíná konkurovat námořní a silniční přepravě
Železniční přeprava začíná konkurovat námořní a silniční přepravě

Největší dopravce v nákladní železniční dopravě společnost DB Schenker zaznamenává rapidní růst železniční dopravy. Ta začíná být stejně tak flexibilní jako silniční.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!