DKV zavádí další funkce pro zvýšení bezpečnosti karet

9 srpna 2017, 10:56

Společnost DKV Euro Service zavedla další funkce zvyšující bezpečnost bezhotovostních plateb. Majitelé karet DKV mohou nově využívat flexibilní nastavování limitů či možnost dočasné deaktivace a aktivace.

DKV karta„Bezpečnost karet je pro nás prioritou. Snažíme se vyvíjet stále nové bezpečnostní prvky a pomáhat tak zákazníkům snižovat rizika ztrát. V případě zneužití totiž stačí, když podvodník natankuje jednu jedinou nádrž kamionu, a majitel firmy přijde rázem až o 40 tisíc korun. Pokud se dotyčnému podaří natankovat vícekrát, mohou být ztráty především pro malé firmy fatální,“ říká Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české a slovenské pobočky DKV Euro Service.

Karty DKV mohou jejich majitelé přizpůsobit potřebám každého vozidla nastavením dispozičních limitů přímo ve svém elektronickém zákaznickém účtu DKV Cockpit. Řidiči tak mají předem určeno, do jaké výše mohou v průběhu cesty transakce realizovat. Pokud se zůstatek přiblíží k nule, následná platba již není povolena. Druhou možností je nastavení denních limitů na základě skutečné spotřeby vozidla. Zároveň je možné každou kartu dočasně deaktivovat a opět aktivovat nebo zvolit nulový limit a transakci povolit až před jejím uskutečněním.

Pokud chtějí majitelé u svých karet nejen omezit dispoziční či denní limit, ale potřebují být také informováni o každém použití nebo o chybném zadání PIN, mohou využít funkce analytického nástroje DKV eReporting, např. varování e-mailem při překročení mezních hodnot nebo online sledování transakcí na jednotlivých kartách.

A jaká jsou základní pravidla pro používání tankovacích karet? DKV doporučujeme řidičům dodržovat těchto deset hlavních zásad:
  1. Mějte kartu stále u sebe a denně ji kontrolujte, nenechávejte ji v opuštěném vozidle.
2. Nikdy nenechávejte PIN společně s kartou. Tip: PIN si můžete uložit do chytrého telefonu pomocí aplikace iPIN.
3. PIN pro svou kartu nikomu nesdělujte.
4. Během transakce se nikam nevzdalujte a bedlivě sledujte, co se děje s vaší kartou. Buďte ostražití při jakémkoli neobvyklém chování obsluhy.
5. PIN zadávejte diskrétně, tlačítka zakrývejte dlaní – nedovolte, aby vás při placení kdokoli pozoroval.
6. Vždy vyžadujte pokladní doklad, zejména po nezdařilé transakci.
7. Nepůjčujte kartu další osobě.
8. U platebních automatů si všímejte jakýchkoliv nezvyklých prvků, PIN nezadávejte v blízkosti cizí osoby.
9. K tankovací kartě se chovejte jako k vlastní platební kartě.
10. Při sebemenším podezření kartu okamžitě nechte zablokovat a krádež neprodleně nahlaste místní policii.

Související články

Společnost DKV získala cenu Nejlepší značka 2017
Společnost DKV získala cenu Nejlepší značka 2017

Němečtí profesionálové z oblasti užitkových vozidel rozhodli: Po třinácté v řadě zvolili čtenáři časopisů lastauto omnibus, trans aktuell a Fernfahrer v kategorii tankovacích karet nejlepší značkou DKV Euro Service. Slavnostní předání ocenění se konalo 21. června 2017 v rezidenčním zámku Ludwigsburg.

DKV umožňuje nově platby mýta v Chorvatsku
DKV umožňuje nově platby mýta v Chorvatsku

DKV Euro Service nabízí od dubna jako první zahraniční poskytovatel tankovacích a servisních karet možnost následné úhrady mýtných poplatků za využívání chorvatských dálnic provozovaných společnostmi Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC) a Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) pro vozidla nad 3,5 tuny.

DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH
DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH

Společnosti T-Systems International GmbH, Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG založily společný podnik pro vývoj a poskytování evropské elektronické mýtné služby (EETS) pro vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!