ZETOR expanduje do Keni

13 července 2017, 15:22

Renesanční období zažívají traktory značky ZETOR na území Afriky. Keňa se stala v pořadí již pátou africkou zemí, kde místní zemědělci mohou obhospodařovat svá pole a farmy s využitím brněnské techniky. Nový kontrakt s keňským partnerem byl uzavřen na tři roky a předpokládá roční dodávku traktorů ZETOR v objemu několika desítek kusů. Prvních 12 strojů už bylo do země dovezeno.

Keňa je další zemí, kam značka pronikla
Keňa je další zemí, kam značka ZETOR pronikla

ZETOR INDIA Private Limited, dceřiná společnost ZETOR TRACTORS a.s., uzavřela s keňským partnerem Automobile Warehouse, Ltd. spolupráci na dodávku několika desítek traktorů ZETOR ve výkonnostním spektru od 80 do 150 koní. Do země budou dováženy stroje modelových řad MAJOR, PROXIMA a FORTERRA.

„Při hledání nového partnera jsme využili skutečnost, že v Keni se nachází silná indická komunita. Kolegové ze společnosti oslovili napřímo několik potenciální partnerů a po několika měsících jednání jsme spolupráci úspěšně završili uzavřením smlouvy a dodávkou prvních 12 ks traktorů do země,“ říká Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA.Keňa se stává v pořadí již pátou africkou zemí, kde místní zemědělci mohou obhospodařovat svá pole a farmy s využitím brněnské techniky

Keňským farmářům byly dodány traktory modelových řad PROXIMA, MAJOR a FORTERRA. Zájem je o stroje s kabinou a s klimatizací. Pro zemi je specifické pěstování cukrové třtiny, kukuřice a exotických květin určených pro vývoz do Evropy. Ročně se v Keni prodá až 900 traktorů a 50 % z nich je ve výkonnostním spektru 80–100 koní.

„Společnost Automobile Warehouse, Ltd. disponuje prodejními místy v Nairobi a v Nakuru, druhém největším městě v zemi, které je jedním z nejrychleji se rozvíjejících měst v Africe. Firma má již zkušenosti z prodeje zemědělské techniky, protože spolupracovala s konkurenční značkou, nově se rozhodla pro ZETOR. Kromě zemědělské techniky bude společnost zajišťovat také servis a dodávku náhradních dílů. První komponenty byly dodány společně s traktory,“ upřesňuje Robert Harman.

Prvních 12 strojů už bylo do země dovezeno

Během 70leté historie značky ZETOR bylo do země dovezeno 50 ks traktorů. Prvních 25 ks bylo dovezeno v roce 1965, zbývající objem byl dodán v roce 1997. Keňa se stala po Maroku, Alžírsku, Tunisku a Zambii v pořadí už pátou africkou zemí, kam značka ZETOR exportuje své produkty. Zároveň pokračují jednání s partnery z dalších zemí v regionu. Pozornost je věnována zejména státům, které disponují rozvinutým zemědělstvím a trhem s novými traktory, důležitým prvkem při navazování spolupráce je i stabilní politická situace.

ZETOR TRACTORS a.s. pokračuje v expanzi na trhy, kde značka ZETOR dosud postrádala své zastoupení. Jen v letošním roce navázala společnost přímo nebo prostřednictvím svých afilací spolupráci s Izraelem, Jordánskem, Zambií, Ruskem a nově také s Keňou.

„I nadále je pro společnost klíčové udržet a posilovat pozice v rámci Evropy a USA, pozornost ale věnujeme také tzv. novým trhům, tedy oblastem, které mají potenciál k rozvoji a přinášejí značce i společnosti zajímavé možnosti,“ přibližuje situaci Daniel Špaček, manažer Oddělení nových trhů v ZETOR TRACTORS a.s.

Související články

ZETOR na Royal Highland Show ve Skotsku
ZETOR na Royal Highland Show ve Skotsku

ZETOR představil nejnovější řady traktorů během čtyřdenního veletrhu Royal Highland Show konaného ve skotském Edinburgu. Během výstavy měli návštěvníci příležitost si prohlédnout nový MAJOR HS a modelové řady PROXIMA a FORTERRA v emisních řešeních STAGE IV.

Z Čech až na konec světa na ZETORU 25
Z Čech až na konec světa na ZETORU 25

Martin Havelka na půl století staré Z25 během 4 dní urazil bezmála 800 km z rodných Škrdlovic na Vysočině až do polských Lazy nad Morzem, kde se konal traktorový sraz pořádaným místním klubem nadšenců pro historické zemědělské stroje.

ZETOR rozjíždí opět svou show
ZETOR rozjíždí opět svou show

Na cestu dlouhou několik tisíc kilometrů po celé Evropě se vydávají už posedmé traktory značky ZETOR v rámci oblíbené ZETOR TRACTOR SHOW. Od května do října navštíví traktory během akce celkem devět evropských zemí a představí novinky na 60 místech. Svou lokální premiéru letos zažije akce v Chorvatsku a v Rakousku. Prezentaci brněnských traktorů si každoročně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!