DACHSER logistika pro chemický průmysl

13 července 2017, 11:03

Mezinárodní logistický provider DACHSER má vlastní speciální řešení pro zásilky s nebezpečným zbožím. Díky husté logistické síti společnosti DACHSER mohou zákazníci se zbožím podléhajícím dohodě ADR posílat i menší objemy zásilek doslova po celém světě. Oceňují to zejména společnosti z chemického průmyslu. 

Mezinárodní logistický provider DACHSER má vlastní speciální řešení pro zásilky s nebezpečným zbožím

Německý Svaz chemického průmyslu (VCI) prodloužil svoje partnerství s DACHSEREM na další dva roky. Začátek úspěšné spolupráce v oblasti evropské sběrné služby se datuje do roku 2009, v roce 2015 bylo partnerství rozšířeno i na letecké a námořní přepravy.

Členové svazu, většinou středně velké firmy z chemického průmyslu, profitují ze standardizovaných přeprav paletových zásilek a služeb v oblasti skladování. O bezpečné doručení nebezpečného zboží se stará centrální DACHSER tým a 180 regionálních poradců pro přepravy ADR v rámci husté logistické sítě společnosti DACHSER, která v současnosti zahrnuje 409 vlastních poboček.

„Se zvyšováním objemu exportu roste v Německu i chemický průmysl. Navíc výrobní závody jsou nyní umístěny v destinacích po celém světě,“ říká Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem-Logistics. „A tak společnosti dokáží ocenit výhody integrovaných a pomocí IT propojených dodavatelských řetězců.“

Chem-Logistics v České republice

Služby Chem-Logistics poskytuje DACHSER i v České republice. „Toto oborové řešení ideálně zapadá do našeho konceptu standardizovaných služeb sběrné služby, které umíme nastavit i pro zákazníky z tak náročných průmyslových odvětví, jakým je chemický průmysl,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic a. s. Svědčí o tom i certifikát Responsible Care – odpovědné podnikání v chemii, jež společnosti DACHSER Czech Republic již podruhé předal Svaz chemického průmyslu, kterého je DACHSER členem od roku 2013. DACHSER Czech Republic je jedním z mála logistických providerů u nás, který certifikát na základě hodnocení podle principů celosvětové charty Responsible Care získal.

Kombinace odborných znalostí

DACHSER Chem-Logistics je speciální logistické řešení, které DACHSER vytvořil přesně na míru požadavkům chemického průmyslu. Jako globální logistická společnost propojil svoje klíčové standardizované služby v síti sběrné služby – přepravy, skladování a IT řešení – se specifickými službami pro výrobce chemického průmyslu. Kontaktním partnerem pro logistiku pro chemický průmysl je pobočkám v síti DACHSER k dispozici centrální tým odborníků.

DACHSER ročně přepraví přes 3,2 milionu zásilek s nebezpečným zbožím. V současné době je 23 poboček v Německu, Dánsku, Rakousku, Maďarsku, Španělsku a Rumunsku ohodnoceno podle SQAS, které provádí Svaz evropského chemického průmyslu (CEFIC) v modulech pro přepravní služby a/nebo skladování.

Související články

Tomáš Bechner jmenován novým členem představenstva DACHSER
Tomáš Bechner jmenován novým členem představenstva DACHSER

Finanční ředitel společnosti DACHSER Czech Republic se stal členem představenstva. Na této pozici nahradil Tomáše Limberga, který po 13letém působení ve společnosti odchází na zasloužený odpočinek do penze.

DACHSER: Trade Lane Managerem se stal Roman Thurzo
DACHSER: Trade Lane Managerem se stal Roman Thurzo

Roman Thurzo, Country Manager DACHSER Air & Sea Logistics v České republice, se stal v rámci celé skupiny DACHSER Trade Lane Managerem pro střední a východní Evropu pro letecké a námořní zásilky do Číny. Na této pozici bude mít na starosti akvizici a servis pro středoevropské zákazníky exportující do Země Středu. Kromě toho Roman Thurzo i nadále povede […]

DACHSER otevřel nový sklad nedaleko rakouského Lince
DACHSER otevřel nový sklad nedaleko rakouského Lince

Mezinárodní logistický provider DACHSER na konci května slavnostně otevřel nový sklad v Rakousku – ve městě Hörsching nedaleko Lince. Nový sklad pro kontraktní logistiku disponuje skladovacími a logistickými prostorami o velikosti 10.000 m2 a nabízí 20.000 paletových míst. Společnost do této pobočky investovala cca 10 milionů euro a vytvořila zde 30 nových pracovních míst. DACHSER Czech […]

DACHSER spustil novou linku do Rakouska
DACHSER spustil novou linku do Rakouska

Mezinárodní logistický provider DACHSER zahájil provoz nové přímé linky sběrné služby z Brna do rakouského Grazu. Reaguje tím na zvýšenou poptávku českých exportérů po distribuci do jižního Rakouska a do Slovinska.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!