210 multimodálně použitelných návěsů Kögel pro společnost H.Essers

11 července 2017, 17:23

Poskytovatel logistických služeb H.Essers s hlavním sídlem v belgickém městě Genk nedávno objednal 210 nových jednotek Kögel Cargo Rail s výbavou RoRo. 

 Kögel Cargo Rail s výbavou RoRo: ideální pro multimodální dopravu: silnice – železnice – lodní doprava
Kögel Cargo Rail s výbavou RoRo

210 návěsů určených pro multimodální dopravu je vybaveno zesíleným rámem podvozku. Díky hranám západek integrovaných v rámu, plachtové ochraně západek kleští a speciálním osám ve výbavě Rail lze návěsy Cargo Rail naložit i na železnici. Nové návěsy jsou dimenzovány pro flexibilní nakládku na nejběžnější kapsové železniční vagóny c, d, e, f, g a h.
Přirozeně jsou návěsy certifikovány podle normy DIN EN 12642 XL a mají tedy schválení pro přepravu nákladními rychlovlaky s rychlostí až 140 km/h.

Výbava RoRo pro těžké náklady
Volitelně lze návěsy pro lodní a trajektovou přepravu bez doprovodu kromě výbavy RoRo vybavit i diagonálním zesílením mezi podélníkem a vnějším rámem, kompaktní kluznou plochou o tloušťce deseti milimetrů, deskou točnice o tloušťce deseti milimetrů, čtyřmi páry vysokozátěžových vázacích ok se zkušební silou 12.000 kilogramů a štítky podle normy DIN EN 29367-2.

Jeden pár standardních vázacích ok RoRo vpředu byl nahrazen párem vázacích ok RoRo na předním dílu rámu v oblasti hlavního čepu dále vně vlevo a vpravo. Další pár standardních vázacích ok RoRo vzadu byl nahrazen párem vysokozátěžových vázacích ok před ochranou podvozku. Toto opatření brání poškození na držáku osvětlení při používání řetězů. Navíc je v přední části mezi vnějším rámem a podélníkem namontovaná kluzná plocha o tloušťce osmi milimetrů. Výbavu RoRo pro těžké náklady doplňují zesílené podpěry sedla v provedení Ferry s válečky a ochranou podvozku zkrácenou na 2 340 milimetrů s kluznými patkami.

Další rozmanitá individuální výbava H.Essers
Nosnost podlahy návěsu je dimenzována pro zvýšené zatížení náprav vysokozdvižného vozíku 8.000 kilogramů. Nad zakončovacím nosníkem vzadu je upevněn ocelový rýhovaný přejezdový plech o délce 720 milimetrů. Pro optimální zajištění nákladu je k dispozici ve vnějším děrovaném ocelovém rámu Vario-Fix 13 párů vázacích ok se silou v tahu 2 000 kg na oko. Navíc má volitelná ocelová dorazová lišta pro palety rozložení děr Vario-Fix.

Kvůli ochraně vnitřní strany přední stěny před poškozením při každodenním používání je namontován pozinkovaný ocelový plech o tloušťce 2 milimetry a výšce 1 250 milimetrů. Přední stěnu lze dodatečně zesílit použitím dalšího ocelového plechu o tloušťce 5 milimetrů a výšce 500 milimetrů, který je i přinýtován k podlaze.

Pro zvýšenou ochranu proti nárazu je zadní část vozidla vybavena zesílenými ocelovými nárazníky. Ochranu proti nárazu završuje ocelový úhelník o tloušťce osmi milimetrů příčně probíhající přes celou šířku a zamykací vačková ochrana uprostřed na zakončovacím plechu rámu. Pro ochranu proti odcizení zboží a ztížení vniknutí nevítaných pasažérů přes plachtu mají plachty návěsů výbavu proti vandalismu. V plachtě jsou pro tento účel integrována ocelová lana v rastru 160 x 160 milimetrů. K další speciální výbavě patří držák osvětlení z oceli, LED obrysová světla, LED vícekomorová světla, lana plachty se dvěma držáky a mnoho další.

Související články

Jens Schroth se stal vedoucím prodeje u společnosti Kögel
Jens Schroth se stal vedoucím prodeje u společnosti Kögel

Od 1. října 2017 získá společnost Kögel do týmu Jense Schrotha. Jens Schroth se ve své nové funkci bude starat o budování pozice na klíčovém trhu v regionu DACH, řízení oblastních vedoucích prodeje u společnosti Kögel a rozvoj strategických klíčových zákazníků. 

Truck-Grand-Prix 2017 – Kögel to rozbalí na stánku R27
Truck-Grand-Prix 2017 – Kögel to rozbalí na stánku R27

Společnost Kögel se jako oficiální sponzor týmu Hahn Racing osobně zúčastní také 32. mezinárodního závodu ADAC Truck Grand Prix, který se uskuteční 30. června až 2. července 2017 na okruhu Nürburgring.

Návěsy Kögel s maximální povolenou výškou čtyři metry používané u společnosti Ford
Návěsy Kögel s maximální povolenou výškou čtyři metry používané u společnosti Ford

Společnost Ford-Werke GmbH před nedávnem převzala do vozového parku celkem 72 návěsů Kögel s bohatou individuální výbavou. Ford bude tyto návěsy využívat zejména v logistice nákupů od dodavatelů automobilového průmyslu do závodů společnosti Ford, jakož i pro přepravu materiálu just in time v rámci podnikové dopravy po Evropě. Nové návěsy Kögel tak přispějí k hladkému […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!