MICHELIN X MULTI – nová generace pneumatik pro regionální užití

4 července 2017, 14:12

Michelin uvádí na trh novou generaci nákladních pneumatik MICHELIN X MULTI. Pneumatiky jsou určené pro přepravní společnosti, které přepravují zboží na krátké a středně dlouhé vzdálenosti po regionálních silnicích. Pneumatiky zajišťují v porovnání se současnou řadou o 15 až 20 % delší kilometrový výkon bez navýšení nákladů pro uživatele.

Nové pneumatiky byly vyvinuty tak, aby od prvního do posledního milimetru běhounu zaručily nejnižší možné náklady na kilometr a zároveň maximální přilnavost. Kompletní řada MICHELIN X MULTI je určena na všechny typy silnic v regionálním a celonárodním provozu. Nejprve budou k dispozici čtyři nejvýznamnější konfigurace: rozměr 315/70 R 22,5 na všechny pozice a hnací nápravy a rozměr 385/55 R 22,5 na řídicí a návěsové nápravy. V září bude řada MICHELIN X MULTI rozšířena o rozměry 295/60 R 22,5 a 315/60 R 22,5 MICHELIN X MULTI D a na začátku příštího roku se objeví pneumatika 315/70 R 22,5 MICHELIN X MULTI D Remix.

Nová řada využívá inovativní technologie, které zajišťují efektivnější výkonnost:
POWERCOIL – Technologie založená na nové generaci ocelového vlákna, které je lehčí, ale pevnější. Díky tomu se snižuje hmotnost pneumatiky, a přitom se uchovává její maximální nosnost a odolnost.
INFINICOIL – Ocelové lanko o délce 400 metrů po celém obvodu pneumatiky zvyšuje odolnost pneumatiky i stabilitu po celou dobu jejího užívání a zároveň prodlužuje její životnost.
REGENION – Technologie dezénu se samoregeneračními schopnostmi spočívá v otevírání se nových drážek úměrně s narůstajícím opotřebením běhounu. Nově vzniklé drážky zaručují nepřetržitou přilnavost, záběr a bezpečnost po celou dobu užívání pneumatiky.
CARBION – Stejnorodější směs pryže vzniklá v rámci inovačního procesu slučování jednotlivých složek v kapalné fázi prodlužuje kilometrovou životnost a snižuje valivý odpor a tím i spotřebu paliva.

Typy pneumatik MICHELIN X MULTI:
– MICHELIN X MULTI F 385/55 R 22,5 na řídicí nápravy
– MICHELIN X MULTI Z 315/70 R 22,5 na všechny pozice
– MICHELIN X MULTI D 315/70 R 22,5 pro hnací nápravy
– MICHELIN X MULTI T2 385/55 R 22,5 na návěsy a přívěsy

Související články

MICHELIN X WORKS – Novinka pro rok 2017
MICHELIN X WORKS – Novinka pro rok 2017

Michelin nabízí pro rok 2017 novinky pro všechny typy užití na staveništích. Novinkami jsou: MICHELIN X® WORKS™ Z, D a T, MICHELIN X® WORKS™ HD Z, HD D a XZY 3 a MICHELIN X® FORCE™ ZH.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!