ZETOR na Royal Highland Show ve Skotsku

29 června 2017, 11:23

ZETOR představil nejnovější řady traktorů během čtyřdenního veletrhu Royal Highland Show konaného ve skotském Edinburgu. Během výstavy měli návštěvníci příležitost si prohlédnout nový MAJOR HS a modelové řady PROXIMA a FORTERRA v emisních řešeních STAGE IV.

Na stánku představíme šest traktorů v rámci modelových řad MAJOR, PROXIMA a FORTERRA. Hlavní hvězdou bude MAJOR HS, který britskou premiéru zažil již počátkem roku na veletrhu LAMMA. Letošní novinka z produkce značky se vyznačuje čtyřválcovým motorem s obsahem 2,9 litru a výkonem 76 koní. Převodovka umožňuje obsluze stroje řadit 24 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad. Traktor je vybaven dvoustupňovým násobičem kroutícího momentu (PowerShift) a elektrohydraulickým reverzorem (PowerShuttle), což umožňuje plynulou změnu směru i při zatížení,“ se nechal slyšet před veletrhem Rob Dunk, obchodní manažer ZETOR UK Limited.

Nový MAJOR HS
Nový MAJOR HS

Nový MAJOR HS najde své uplatnění v živočišné výrobě, zemědělství, ale také v komunálních službách. Je určen pro zákazníky, kteří v dané traktorové kategorii hledají vysoký komfort, vynikající ergonomii a jednoduché řešení. Společně s letošní novinkou budou na stánku představovány vylepšené traktory modelových řad PROXIMA a FORTERRA s emisním řešením STAGE IV.

ZETOR PROXIMA 100
Proxima 100

PROXIMA je univerzální, spolehlivý a robustní traktor s výkonem v rozmezí od 80 do 120 koní. Stroje splňuji náročné požadavky zákazníků v rámci zemědělských a chovatelských činností, ale lze je využít i v lesnictví či v komunálních službách. Jednotlivé modely nabízejí řadu variant převodovek, takže si zákazník vybere typ, který mu nejvíce vyhovuje,“ říká Rob Dunk a doplňuje: „Oproti tomu modelová řada FORTERRA vyniká zejména v oblasti síly a robustnosti. S výkony v rozmezí od 100 do 150 koní stroje úspěšně zvládnou těžké a složité kultivační práce, zejména díky vyšší specifikaci modelu HD jsou tyto práce jednodušší. Model HD je vlajkovou lodí značky ZETOR a je ideální alternativou šestiválcovým traktorům. Tento typ stroje nabízí robustní tělo, odpruženou přední nápravu, samostatné zavěšení kabiny a multifunkční ovládací panel.“

ZETOR Forterra HD 150
Forterra HD 150

„Britský trh patří mezi přední evropské trhy v rámci prodeje zemědělské techniky. Ročně se zde prodá přes 13 tisíc strojů. ZETOR v Británii působí přes 50 let a za tu dobu do země vyvezl přes 37.000 traktorů. V oblasti působí dceřiná společnost ZETOR UK, což svědčí o důležitosti trhu pro značku. Do Velké Británie vyvážíme až 200 traktorů ročně, přičemž největší zájem je o modelovou řadu PROXIMA, tak jak se britské zemědělství vyznačuje zejména živočišnou výrobou, kde PROXIMA nachází nejširší uplatnění,“ říká Robert Todt, ředitel Úseku obchodu a marketingu v ZETOR TRACTORS a.s.

Související články

Z Čech až na konec světa na ZETORU 25
Z Čech až na konec světa na ZETORU 25

Martin Havelka na půl století staré Z25 během 4 dní urazil bezmála 800 km z rodných Škrdlovic na Vysočině až do polských Lazy nad Morzem, kde se konal traktorový sraz pořádaným místním klubem nadšenců pro historické zemědělské stroje.

ZETOR představí nový model Major HS
ZETOR představí nový model Major HS

ZETOR bude na výstavě Celoslovenské dni pole poprvé představovat nový model Major HS. Výstava se bude konat ve dnech 6.-7.6.2017 ve Dvorech nad Žitavou.

ZETOR udržuje své pozice i navzdory nepříznivému vývoji v Evropě
ZETOR udržuje své pozice i navzdory nepříznivému vývoji v Evropě

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. vykázala v hospodaření za rok 2016 zisk ve výši 102 milionů Kč před zdaněním. I přes kladný výsledek čelí brněnský výrobce traktorů odbytové krizi, která prostupuje již třetím rokem napříč trhy západního světa. Prodeje zemědělské techniky v Evropě se propadly, ve srovnání s rokem 2015, o 9%, což je nejhorší výsledek trhů od roku 2009. 

ZETOR rozjíždí opět svou show
ZETOR rozjíždí opět svou show

Na cestu dlouhou několik tisíc kilometrů po celé Evropě se vydávají už posedmé traktory značky ZETOR v rámci oblíbené ZETOR TRACTOR SHOW. Od května do října navštíví traktory během akce celkem devět evropských zemí a představí novinky na 60 místech. Svou lokální premiéru letos zažije akce v Chorvatsku a v Rakousku. Prezentaci brněnských traktorů si každoročně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!