Volvo s výkonnějším motorem rozšiřuje využitelnost řady

29 června 2017, 9:36

Volvo FE 350 se nyní nabízí s motorem 350 k/1400 Nm a novou přední nápravou pro zatížení až 9 tun. Je koncipováno pro celkovou kombinovanou hmotnost vozidla (GCW) až 44 tun.

„Volvo FE je všestranné a agilní nákladní vozidlo, které se stejně dobře vypořádá s regionální dopravou jako s přeplněnými ulicemi měst. Nyní jeho využitelnost ještě rozšiřujeme tím, že nabízíme variantu s vyšším výkonem a zvýšeným užitkovým zatížením, abychom naplnili potřeby různějších zákazníků,“ komentuje Anders Edenholm, manažer segmentu distribuce ze společnosti Volvo Trucks.

Model Volvo FE 350 je vhodný k využití jako jednoduché nákladní vozidlo bez přívěsu i k tahání přívěsů. Jako příklady použití varianty se třemi nápravami můžeme uvést sklápěče, autojeřáby nebo vozy pro svoz komunálního odpadu, kde vyšší výkon podmiňuje vyšší produktivitu. Motor D8K 350 Euro 6 je k dispozici pro všechna provedení kabiny, včetně kabiny nízkopodlažní, a lze jej objednávat v kombinaci s převodovkou Volvo I-Shift nebo plně automatickou převodovkou.

Model Volvo FE 350 se bude nabízet na všech trzích, kde platí emisní norma Euro 6. Prodeje budou zahájeny koncem června a výroba v září letošního roku. Další produktové novinky týkající se řady FE budou představeny postupně během podzimu 2017.

V době uvádění naftového Volva FE 350 rozšiřuje Volvo Trucks tuto řadu i pro zájemce upřednostňující plynový pohon. Model Volvo FE 320 na CNG je nyní k dispozici s různými variantami kabiny – krátkou kabinou (day cab), komfortní kabinou (comfort cab), spací kabinou (sleeper cab) nebo nízkopodlažní kabinou (low entry cab).

Související články

Autonomní nákladní vozidlo Volvo je připraveno zvýšit úrodu v Brazílii
Autonomní nákladní vozidlo Volvo je připraveno zvýšit úrodu v Brazílii

Společnost Volvo Trucks vyvinula nové autonomní nákladní vozidlo, které může pro brazilské pěstitele cukrové třtiny znamenat velký nárůst produktivity. Nákladní vozidlo, které se používá ke svozu čerstvě sklizené třtiny, jezdí po poli s vysokou přesností, aby poškodilo co nejméně mladých rostlin, které vyrostou a budou sklizeny v příštím roce. 

Volvo Trucks a Renova testují autonomní vozidla pro svoz odpadu
Volvo Trucks a Renova testují autonomní vozidla pro svoz odpadu

Společnost Volvo Trucks spolu se švédskou komunální firmou Renova hledá a zkouší způsoby, jak mohou automatizovaná vozidla přispívat k bezpečnějšímu a efektivnějšímu nakládání s odpady a vytvářet lepší pracovní prostředí pro řidiče. 

„Safety Report 2017“ se zaměřuje na zranitelné účastníky silničního provozu
„Safety Report 2017“ se zaměřuje na zranitelné účastníky silničního provozu

Počet vážných dopravních nehod s účastí nákladních vozidel postupně klesá, nicméně bezpečnost zranitelných účastníků silničního provozu je nutné zlepšit. A stále příliš mnoho řidičů nákladních vozidel nepoužívá bezpečnostní pásy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!