DB Schenker staví obří ostrovní logistické centrum pro Mercedes Benz

20 června 2017, 12:49

Logistická společnost DB Schenker a provozovatel přístavu Duisburger Hafen AG položili základní kámen logistického centra v přístavu v německém Duisburgu. V hale o rozloze 100.000 m2 plánuje konsolidovat, balit a rozesílat komponenty pro celosvětovou výrobu dodávek Mercedes Benz.

Nové centrum poutá pozornost nejen svou rozlohou, ale také bezkonkurenční strategickou polohou. Po tom, co Daimler a DB Schenker oznámili uzavření spolupráce na zajištění logistiky součástek pro výrobu a náhradních dílů, poskytl duisburský přístav plochu o obří rozloze 100.000 m2 na ostrově Mercatorinsel na řece Ruhr. Logistické centrum je přímo napojeno na silniční, železniční a námořní dopravní síť.

V následujících měsících v rámci první fáze výstavby vyroste 25.000 m2 skladovacích prostor a 1.500 m2 kancelářských ploch. Lokalita má velký potenciál pro další výstavbu a místo skýtá potenciál i díky bezprostřední blízkosti námořního překladiště, ze kterého kontejnery putují do celého světa.

Související články

DB Schenker otevřel v Ústí nad Labem logistické centrum
DB Schenker otevřel v Ústí nad Labem logistické centrum

Mezinárodní poskytovatel logistických řešení DB Schenker zahájil v květnu provoz moderního logistického terminálu v Ústí nad Labem. Svou strategickou polohou blízko dálnice D8 je ideální pro zásobování Německa a dalších zemí západní Evropy prostřednictvím rozsáhlé sítě poboček DB Schenker v Evropě.

DB Schenker zkracuje doručování zásilek díky zjednodušeným celním postupům
DB Schenker zkracuje doručování zásilek díky zjednodušeným celním postupům

Méně administrativy a záruka rychlého celního odbavení – to jsou hlavní důvody, které vedou zákazníky k tomu, aby agendu celní problematiky svěřili specialistům z DB Schenker. Ta nyní úspěšně obhájila odbornou celní certifikaci AEO F. Zákazníci tak mají i nadále záruku přednostního, rychlého a jednoduchého odbavení svých zásilek.

DB Schenker otevírá nejmodernější terminál na jih od Alp
DB Schenker otevírá nejmodernější terminál na jih od Alp

Logistická společnost DB Schenker otevřela v Rakousku nové logistické centrum poblíž Grazu (Štýrský Hradec). Investice za 25 milionů euro zdvojnásobí jeho skladovou plochu ve Štýrsku a vytvoří až 250 nových pracovních míst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!