Z výrobní linky sjelo dvě stě tisící vozidlo MAN TGL/TGM

20 června 2017, 11:41

Společnost MAN ve své továrně v rakouském městě Steyr oslavila 9. května 2017 hrdý milník: od konce roku 2004, kdy z linky sjely první vozy předvýrobní série modelových řad TGL/TGM a následně v roce 2006 se naplno spustila sériová produkce, zde vyrobili přesně 200.000 vozů.

Zákazníkem a budoucím provozovatelem jubilejního 200 000. vozu je tradiční rakouský pivovar Steigl. Symbolické klíče od vozidla předal Dr. Mario Partl, ředitel prodeje trucků a interních servisních služeb v obchodní divizi MAN v Rakousku, generálnímu řediteli pivovaru Thomasovi Gerblovi, MBA a zdůraznil hodnotu dlouhodobého partnerství mezi společnostmi MAN a Stiegl.

Stiegl jako partner konsorcia CNL (seskupení pro udržitelnou logistiku) na podzim převezme na zkoušky v reálném provozu devět vozidel TGM s elektrickým pohonem, které MAN vyrobí ve své továrně ve Steyru.

Výroba lehkých a středně těžkých nákladních vozidel je nadále hlavní aktivitou závodu MAN Steyr, ačkoliv od poloviny roku 2015 přebírá i další úkoly v oblasti konstrukce speciálních vozidel, lakování plastových dílů a elektrické mobility.

Související články

Speciální lůžkový autobus
Speciální lůžkový autobus

Ve středisku MAN Bus Modification Center vyrobili pro dopravce happyday Hanke speciální lůžkový autobus určený na umělecké turné. V přestavěném autokaru NEOPLAN Skyliner mohou umělci nejen komfortně cestovat na svá vystoupení, ale v horním podlaží se dá i pohodlně nocovat.

První exkluzivní MAN TGX PerformanceLine má svého majitele
První exkluzivní MAN TGX PerformanceLine má svého majitele

Vozidlo číslo 001 ze speciální edice dostala společnost BFS (Business Fleet Services), divize Stegmaier Group zaměřená na pronájem nákladních vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!