DACHSER: Trade Lane Managerem se stal Roman Thurzo

15 června 2017, 13:09

Roman Thurzo, Country Manager DACHSER Air & Sea Logistics v České republice, se stal v rámci celé skupiny DACHSER Trade Lane Managerem pro střední a východní Evropu pro letecké a námořní zásilky do Číny. Na této pozici bude mít na starosti akvizici a servis pro středoevropské zákazníky exportující do Země Středu. Kromě toho Roman Thurzo i nadále povede pobočku leteckých a námořních přeprav v České republice.

Roman Thurzo Trade Lane Managerem pro CEE
Roman Thurzo Trade Lane Managerem pro CEE

Roman Thurzo (36) pochází z Bratislavy, kde také vystudoval sociální vědy. Svoji kariéru v logistice zahájil v roce 2001 ve společnosti M&G Spedition spol. s r.o. v oddělení péče o zákazníky letecké a námořní přepravy. Poté pracoval v obchodním oddělení aerolinek Austrian Airlines ve Vídni. V letech 2003–2013 působil ve skupině PANALPINA, nejprve v Rakousku a na Slovensku, poté, od roku 2010, na pobočce v Šanghaji jako Area Route Development Manager pro východní Evropu, Turecko a Izrael. V roce 2012 byl jmenován viceprezidentem a Area Trade Lane Development Managerem pro Střední východ, Afriku & CIS v Hongkongu. Od roku 2013 působí ve společnosti DACHSER Czech Republic na pozici Country Managera leteckých a námořních přeprav.

Jako Trade Lane Manager bude Roman Thurzo zodpovědný za logistické procesy zákazníků ze střední a východní Evropy, jejichž zboží míří do Číny. „Na této pozici bude Roman Thurzo moci zúročit své know-how získané působením v Asii a zároveň i své zkušenosti se zákazníky ve středoevropském regionu,“ říká Ing. Petr Kozel, Managing Director DACHSER Czech Republic, a dodává, „jsem rád, že tuto klíčovou pozici pro stále rostoucí objem zásilek do Číny bude mít na starosti právě vedoucí české pobočky DACHSER Air & Sea Logistics.“

Roman Thurzo má jednoho syna. Hovoří německy, anglicky a mandarínsky a k jeho koníčkům patří sport, cestování a fotografování.

Související články

DACHSER otevřel nový sklad nedaleko rakouského Lince
DACHSER otevřel nový sklad nedaleko rakouského Lince

Mezinárodní logistický provider DACHSER na konci května slavnostně otevřel nový sklad v Rakousku – ve městě Hörsching nedaleko Lince. Nový sklad pro kontraktní logistiku disponuje skladovacími a logistickými prostorami o velikosti 10.000 m2 a nabízí 20.000 paletových míst. Společnost do této pobočky investovala cca 10 milionů euro a vytvořila zde 30 nových pracovních míst. DACHSER Czech […]

DACHSER spustil novou linku do Rakouska
DACHSER spustil novou linku do Rakouska

Mezinárodní logistický provider DACHSER zahájil provoz nové přímé linky sběrné služby z Brna do rakouského Grazu. Reaguje tím na zvýšenou poptávku českých exportérů po distribuci do jižního Rakouska a do Slovinska.

První letošní setkání Klubu logistiky SSL
První letošní setkání Klubu logistiky SSL

Bezpečná logistika – to bylo letošní první téma Klubu logistiky, který se uskutečnil v květnu v prostorách Vzdělávacího centra Univerzity Pardubice v Praze. Účastníci Klubu diskutovali o aspektech vzniku rizik v logistice a možnostech účinné prevence.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!