TATRA VETERAN RALLYE 2017 vyvrcholí v Kopřivnici

15 června 2017, 10:48

Společnost TATRA TRUCKS je hlavním partnerem TATRA VETERAN RALLYE 2017, která se koná u příležitosti oslav 120. výročí od zahájení výroby automobilů v Kopřivnici a vyvrcholí 24. června 2017 od 10 hodin na polygonu automobilky. Na této akci bude k vidění více než 150 historických osobních i nákladních vozidel Tatra včetně NW PRÄSIDENT, prvního automobilu vyrobeného v Kopřivnici. Akce je přístupná široké veřejnosti.

TATRA VETERAN RALLYE 2017 vyvrcholí v Kopřivnici
TATRA VETERAN RALLYE

TATRA VETERAN RALLYE 2017 pořádaná TATRA Veteran Car Clubem Kopřivnice a Regionálním muzeem Kopřivnice bude probíhat v termínu 21. – 24. června 2017. Oficiální zahájení rallye se koná ve Vídni, kde ve Vojenském muzeu budou představeny posádky a přivítáni účastníci celé akce. Následně bude rallye pokračovat přes Brno až do Kopřivnice, kde jízdu dovrší ukázkami na zkušebním polygonu a spanilou jízdou.

Návštěvníci se mohou na polygonu těšit na prezentace vybraných vozidel. K vidění bude například TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici Präsident vytvořená u příležitosti 120. výročí od zahájení výroby automobilů v Kopřivnici nebo spanilá jízda účastníků rallye a mnoho dalšího. Jsme velice rádi, že oslavy takového jubilea můžeme sdílet jak s obchodními partnery, tak i s širokou veřejností,“ říká Martin Šustek, ředitel obchodu a marketingu, člen představenstva společnosti TATRA TRUCKS.

Rallye se kromě historických vozidel soukromých sběratelů bude účastnit zrestaurovaná dakarská soutěžní Tatra T 815 6x6VE „Ostrý II“, vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici Präsident, které na přívěsu poveze repliku vozu NW PRÄSIDENT, dále hasičský speciál TATRA TERRNo1, vojenský typ TATRA FORCE a historické automobily z Technického muzea Tatra.

Pro návštěvníky zkušebního polygonu automobilky bude přichystaná prezentace vybraných exponátů sbírky historických vozidel Tatra, aktuálního výrobního programu a prezentace závodního týmu TATRA BUGGYRA RACING.

Související články

Renovace T 815 VE 6×6 „Ostrý-II“ úspěšně dokončena
Renovace T 815 VE 6×6 „Ostrý-II“ úspěšně dokončena

Po 270 dnech renovačních prací byl dnes, 8. června 2017, představen zástupcům médií kompletně zrenovovaný soutěžní vůz TATRA 815 VE 6×6 „Ostrý-II“ (1985/1986). Ten se projel po tatrováckém polygonu i s původní posádkou.

TATRA PHOENIX v edici PRÄSIDENT se představí s nástavbou pro lesní práce
TATRA PHOENIX v edici PRÄSIDENT se představí s nástavbou pro lesní práce

Nákladní automobil TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz dřeva se ve dnech od 7. do 10. června 2017 představí na veletrhu Elmia Wood 2017 ve Švédsku.

Limitovaná edice hodinek PRIM Präsident
Limitovaná edice hodinek PRIM Präsident

TATRA TRUCKS společně s ELTON hodinářská představuje limitovanou edici hodinek PRIM Präsident. Hodinky odkazují na legendární vůz, který se v Kopřivnici začal vyrábět před 120 lety.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!