TATRA PHOENIX v edici PRÄSIDENT se představí s nástavbou pro lesní práce

7 června 2017, 12:51

Nákladní automobil TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz dřeva se ve dnech od 7. do 10. června 2017 představí na veletrhu Elmia Wood 2017 ve Švédsku.

TATRA TRUCKS představí ve světové premiéře vůz TATRA PHOENIX v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro lesní práce Společnost TATRA TRUCKS a.s. jako výrobce nákladních automobilů TATRA se tohoto nejvýznamnějšího lesnického evropského veletrhu zúčastní ve spolupráci se svými partnery – regionálním dealerem Cordestam Maskin AB, dealerem Serviscentrum Vysočina specializujícím se především na segment lesnictví a společností Umikov, výrobcem návěsů a přívěsů pro přepravu dřeva.

U příležitosti tohoto veletrhu bude představeno vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz krátkého dřeva. Vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici vytvořené u příležitosti výročí 120 let od zahájení výroby automobilů v Kopřivnici bude kromě nadstandardních prvků, které jsou součástí edice PRÄSIDENT, vybaveno motorem PACCAR MX 13 o výkonu 340 kW, manuální převodovkou ZF s intardérem a jednostupňovou přídavnou převodovkou. Tento hnací trakt v kombinaci s unikátní tatrováckou koncepcí podvozku, tedy centrální nosnou rourou a nezávislými výkyvnými polonápravami, tvoří vysoce efektivní celek a nosný systém vozidla, který je určený pro nasazení jak ve smíšeném provozu, tak i v těch nejtěžších terénních podmínkách.

TATRA TRUCKS představí ve světové premiéře vůz TATRA PHOENIX v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro lesní práce

Na vozidle TATRA PHOENIX Euro 6 bude umístěna nástavba UMIKOV NKD 15, která bude vybavena příčníky s klanicemi s možností mechanického nastavení dle převáženého sortimentu dřeva. V zadní části nástavbového prostoru bude hydraulický nakládací jeřáb LOGLIFT 140 Z 95, který umožňuje manipulaci s výřezem všech délek. Jeřáb byl dodán společností CONTSYSTEM. Součástí soupravy pro odvoz krátkého dřeva bude třínápravový přívěs UMIKOV PN 3.24 s mechanicky nastavitelnými posuvnými klanicemi.

Vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s tímto typem nástavby se na veletrhu Elmia Wood 2017 představí ve světové premiéře.

Související články

Limitovaná edice hodinek PRIM Präsident
Limitovaná edice hodinek PRIM Präsident

TATRA TRUCKS společně s ELTON hodinářská představuje limitovanou edici hodinek PRIM Präsident. Hodinky odkazují na legendární vůz, který se v Kopřivnici začal vyrábět před 120 lety.

Tatra dále navyšuje výrobu a nabírá nové zaměstnance
Tatra dále navyšuje výrobu a nabírá nové zaměstnance

V roce 2016 vyrobila společnost TATRA TRUCKS 1.326 nákladních automobilů. Pro letošní rok byl výrobní cíl opět navýšen a k jeho dosažení potřebuje kopřivnická automobilka doplnit stav zaměstnanců. Aktuálně shání až sto čerstvých posil, převážně do dělnických profesí. 

TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT
TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT

Společnost TATRA TRUCKS si letos připomíná 120 let od výroby prvního automobilu se spalovacím motorem v Kopřivnici. Na legendární NW Präsident odkazuje limitovanou edicí vozidel TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT.

TATRA opět vyrobila sedlové tahače
TATRA opět vyrobila sedlové tahače

TATRA TRUCKS opět osvědčila svou schopnost nabídnout zajímavé řešení dopravních úkolů a připravila menší sérii plněpohonných sedlových tahačů. Po čase sjely z naší výrobní linky tahače. Nikoliv však vozidla určená pro tahání návěsů v mezistátní dopravě, ale dvounápravové varianty vozidel obchodní řady TATRA PHOENIX EURO6.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!