DKV umožňuje nově platby mýta v Chorvatsku

31 května 2017, 10:22

DKV Euro Service nabízí od dubna jako první zahraniční poskytovatel tankovacích a servisních karet možnost následné úhrady mýtných poplatků za využívání chorvatských dálnic provozovaných společnostmi Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC) a Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) pro vozidla nad 3,5 tuny.

DKV umožňuje nově platby mýta v Chorvatsku„Chorvatsko je pro logistiku důležitou tranzitní zemí. Dopravní společnosti s mezinárodní působností projíždějí tímto balkánským státem, když jedou například z Turecka, Srbska, Řecka, Bulharska, Rumunska nebo Maďarska do Itálie a Španělska či do střední a severní Evropy,“ říká Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české a slovenské pobočky společnosti DKV Euro Service.

Mýtné se v Chorvatsku řídí počtem ujetých kilometrů a vztahuje se na všechna vozidla pohybující se po tuzemských dálnicích. Majitelům aut nad 3,5 tuny a autobusů DKV nabízí možnost plateb v režimu následné úhrady (PostPay) prostřednictvím palubní jednotky ENC. Zákazníci DKV zároveň obdrží od provozovatele až 35% slevu.

Palubní jednotku lze získat po rychlé a snadné registraci na příslušných prodejních místech provozovatele HAC prostřednictvím karty DKV a okamžitě ji nainstalovat do vozidla. Výhodou pro řidiče je možnost využívat speciální jízdní pruhy pro uživatele ENC, čímž ušetří čas. Firmy ocení kromě slev i prodlouženou lhůtu splatnosti a výhody jednoho vyúčtování mýtných poplatků z téměř 30 zemí.

Související články

DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH
DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH

Společnosti T-Systems International GmbH, Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG založily společný podnik pro vývoj a poskytování evropské elektronické mýtné služby (EETS) pro vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. 

Další rekordní rok pro DKV Group
Další rekordní rok pro DKV Group

Společnost DKV MOBILITY SERVICES Group, jejíž součástí je DKV EURO SERVICE, dosáhla v obchodním roce 2016 zvýšení obratu z 5,8 na 6,3 miliardy eur. Navzdory nízké úrovni cen nafty vykázala opět rekordní hospodářské výsledky a rok 2016 se tak stal nejúspěšnějším obdobím ve více než 80-ti leté historii firmy.

Transparentní ceny paliv v dalších evropských zemích
Transparentní ceny paliv v dalších evropských zemích

DKV začleňuje cenové údaje italských, španělských a portugalských úřadů do aplikace DKV APP a do plánovače tras DKV MAPS

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!