Osm kloubových autobusů Solaris v Norimberku

24 května 2017, 9:09

V měsíci dubnu společnost Solaris Bus & Coach dodala osm autobusů Urbino 18 německému dopravci v Norimberku.

8 kloubových autobusů Solaris v Norimberku

Všechny nově dodávané autobusy od společnosti Solaris jsou poháněny dynamickými a úspornými motory DAF / PACCAR MX-11 240 H1 (240 kW), které splňují přísné emisní normy Euro 6. Pohonná jednotka je spojena s převodovkou Voith Diwa 6, která je vybavena programem ECO, který efektivně snižuje spotřebu paliva. Nápravy na druhé straně zajišťuje společnost ZF. Po úspěšném dokončení smlouvy dosáhla flotila operátora VAG 178 vozidel.

Moderní a ekologické autobusy Solaris jsou vybaveny řadou komfortních a bezpečnostně vylepšených funkcí, z nichž budou cestující i řidiči těžit. Jedním z nich je plně klimatizovaný prostor pro řidiče a pro cestující. Kromě toho výrobce použil energeticky efektivní vnitřní osvětlení LED, které se skládá mimo jiné z červených světelných značek dveří, které blikají jako varování při provozu dveří. Dále je instalován důmyslný monitorovací systém Derovis, který je vyroben z devíti kamer, rekordéru a monitoru umístěného nad sedadlem řidiče. Díky těmto zařízením bude řidič schopen přesněji sledovat výměnu cestujících, zatímco kamery na zadní straně vozidel budou velmi užitečné při zpětné a manévrovací činnosti.

Nové kloubové autobusy Urbino 18 jsou dlouhé 18 metrů. Kapacita autobusu je 37 míst k sezení s dalšími osmi složenými sedadly. V závislosti na jejich využití může prostor pro cestující pojmout 88 až 99 stojících cestujících.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!