DB Schenker otevírá nejmodernější terminál na jih od Alp

22 května 2017, 11:40

Logistická společnost DB Schenker otevřela v Rakousku nové logistické centrum poblíž Grazu (Štýrský Hradec). Investice za 25 milionů euro zdvojnásobí jeho skladovou plochu ve Štýrsku a vytvoří až 250 nových pracovních míst.

DB Schenker otevřelo nové logistické centrum poblíž Grazu

První zásilky přivezly kamiony do nového terminálu ve městě Graz-Wundschuh  již po necelém roce od poklepání na základní kámen.

Předem jsme si stanovili, že stavbu díky promyšleným procesům postavíme v rekordně krátké době a já jsem nadšený, že se nám to skutečně podařilo. Nový terminál není jen bleskovou reakcí na neustále narůstající poptávku po skladovacích prostorách od našich klientů, ale splňuje samozřejmě ty nejpřísnější standardy ochrany životního prostředí a pomůže nám nadále snižovat emise CO2,“ řekl při příležitosti otevření nového centra ředitel DB Schenker pro Rakousko a jihovýchodní Evropy Helmut Schweighofer.

Vedle nejnovějších IT technologií a splnění všech současných bezpečnostních standardů, stavěl DB Schenker terminál také v souladu s vysokými nároky na ochranu životního prostředí. Plochu skladu osvětluje LED osvětlení reagující na intenzitu denního světla.  Na rozloze 8.000 m2 je teplota udržována mezi 15°C a 25°C, tedy ideální rozmezí pro zboží citlivé na teplotní změny při skladování, jako jsou například farmaceutické výrobky.

V novém areálu o celkové rozloze 70.000 m2 najdeme cross-dockový sklad o rozloze 3.500 m2, 2.800 m2 připadá na kancelářské prostory a samotné logistické centrum zaujímá 27.000 m2.

DB Schenker otevřel nejmodernější terminál na jih od Alp

Terminál ve Štýrském Hradci se stal nejmodernějším logistickým centrem DB Schenker na jih od Alp. Díky dosahu dálnic A2 a A9 leží na páteřní evropské dálniční síti. Zároveň má díky multimodálnímu překladišti přímé napojení na železniční síť, a tak může DB Schenker nabízet pravidelné vlakové spojení mezi rakouským Werndorfem a slovinským přístavem Koper v Jadranském moři.

Související články

DB Schenker zavádí „zelené“ přepravní spojení napříč Evropou
DB Schenker zavádí „zelené“ přepravní spojení napříč Evropou

Lodí, vlakem i kamionem: nové multimodální spojení od společnosti DB Schenker mezi Rakouskem a Finskem uspoří při přepravě zboží až čtvrtinu emisí. 

DB Schenker zapojil do doručování hraček roboty
DB Schenker zapojil do doručování hraček roboty

Dnes objednáte, nejpozději zítra doručíme. Roboti a automatizované balení zásadně mění způsob, kterým DB Schenker organizuje online objednávky pro největší skandinávský e-shop s hračkami a dětským oblečením Lekmer.com.

DB Schenker nabídne pracovní poměr pro více než stovku zaměstnanců v Mladé Boleslavi
DB Schenker nabídne pracovní poměr pro více než stovku zaměstnanců v Mladé Boleslavi

Až 130 pracovních míst na trvalý pracovní poměr nabízí mezinárodní logistická společnost DB Schenker ve svém skladu v D+D Parku v Mladé Boleslavi – Kosmonosích. Na své budoucí pracoviště se zájemci mohou přijít podívat v rámci Dní otevřených dveří 29. 3., 6. 4., nebo 19. 4. 2016.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!