Tatra dále navyšuje výrobu a nabírá nové zaměstnance

16 května 2017, 13:48

V roce 2016 vyrobila společnost TATRA TRUCKS 1.326 nákladních automobilů. Pro letošní rok byl výrobní cíl opět navýšen a k jeho dosažení potřebuje kopřivnická automobilka doplnit stav zaměstnanců. Aktuálně shání až sto čerstvých posil, převážně do dělnických profesí. 

TATRA - nábor nových zaměstnanců

„Na trhu práce hledáme především pracovníky do výroby. Zejména obráběče, seřizovače, obsluhu CNC strojů, frézaře, montážní dělníky a podobně. Podmínkou pro přijetí je kromě odbornosti a prokazatelné praxe také ochota pracovat ve směnném provozu,“ říká Kateřina Nogolová, personální ředitelka TATRA TRUCKS.

Přestože je v průmyslovém Moravskoslezském kraji těžké najít kvalifikovanou pracovní sílu, v kopřivnické automobilce věří, že budou při náboru stejně úspěšní jako v minulém roce. A to nejenom díky mzdě, která je v podniku nad průměrem v regionu, atraktivním zaměstnaneckým benefitům včetně týdne dovolené navíc, příspěvku na penzijní připojištění a dotovanému stravování ve vlastní moderní závodní jídelně. Tatra má totiž v regionu silnou pozici. Vždyť jde o nejstaršího výrobce dopravních prostředků na světě, který letos slaví 120 let od vyrobení prvního automobilu.

TATRA - nábor nových zaměstnanců

„Jedinečností Tatry je kromě bohaté historie také fakt, že kromě sériové výroby dokáže postavit unikátní speciály dle potřeb a požadavků zákazníků. Nejsme tedy klasickou automobilkou, kde zaměstnanci na lince stereotypně opakují stále tytéž úkony. Naopak, téměř každý automobil je unikát, což od dělníka ve výrobě vyžaduje schopnost číst plány a měnit postupy podle vozidla, které zrovna na lince je. Takže práce v Tatře je pro člověka, který má pozitivní vztah k technice a k autům, zajímavá a zábavná. Ale zároveň náročná. Klade vysoké nároky na montážní dělníky i dělníky ve výrobě, musí to být tedy špičky v oboru – samostatní a flexibilní,“ upřesňuje Kateřina Nogolová.

Související články

TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT
TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT

Společnost TATRA TRUCKS si letos připomíná 120 let od výroby prvního automobilu se spalovacím motorem v Kopřivnici. Na legendární NW Präsident odkazuje limitovanou edicí vozidel TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT.

TATRA opět vyrobila sedlové tahače
TATRA opět vyrobila sedlové tahače

TATRA TRUCKS opět osvědčila svou schopnost nabídnout zajímavé řešení dopravních úkolů a připravila menší sérii plněpohonných sedlových tahačů. Po čase sjely z naší výrobní linky tahače. Nikoliv však vozidla určená pro tahání návěsů v mezistátní dopravě, ale dvounápravové varianty vozidel obchodní řady TATRA PHOENIX EURO6.

Tatra chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní normu Euro 6
Tatra chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní normu Euro 6

Třetí nejstarší automobilka na světě chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní předpis Euro 6 a zároveň se posunout do kategorie high-tech podniků. K tomu by měla pomoci i dotace ve výši 65 milionů Kč z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) na dobudování vývojového a zkušebního centra.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!