SCANIA a její hospodaření za první čtvrtletí roku 2017

16 května 2017, 12:48

Čisté tržby společnosti Scania vzrostly na rekordní hodnotu 28,4 miliardy SEK a výnosy za první čtvrtletí dosáhly 3 081 milionů SEK. Vyšší počet prodaných vozidel a služeb byl částečně kompenzován vysokou úrovní investic spojenou s novou generací nákladních automobilů společnosti Scania.

Komentář prezidenta a generálního ředitele Scanie Henrika Henrikssona:

„Poptávka po nákladních vozidlech v Evropě zůstává velmi silná kvůli pozitivní ekonomické situaci. Podíl společnosti Scania na nákladních automobilech v Evropě dosáhl 16,8% oproti 17,4% v roce 2016. V Latinské Americe je poptávka pozitivně ovlivněna růstem v Brazílii, což je trh, který nyní vypadá, že je na vzestupu. V Euroasii se trend poptávky vyvíjí pozitivně díky Rusku. V Asii se poptávka zvýšila kvůli dobrému výkonu v Číně, Íránu a Indii. V autobusech a autokarech byla poptávka v Asii silná, především v souvislosti s Íránem. Trend poptávky po průmyslových a lodních motorech je také stále pozitivní, ale naopak zůstává slabý mezi elektrickými generátory.

Výnosy za služby dosáhly rekordní výše 5.849 mil. SEK. (5,152), což představuje nárůst o 14%. Příjmy společnosti Scania, ať už generované přímo nebo nepřímo, z 250.000 vozidel připojených do flotily Scania, neustále rostou. Konektivita je také důležitou součástí, která umožňuje společnosti Scania nabídnout zákazníkům efektivnější služby zaměřené na zvýšení jejich ziskovosti. Nový model Scania R 450 získal ocenění „Green Truck 2017“ v kategorii těžkých tahačů. Ocenění získal především díky vynikající spotřebě paliva při porovnávacím testu na silnici. Čísla mluví sama za sebe – ​​průměrná spotřeba činila 23,7 litrů / 100 km. Ať už jde o úsporná naftová vozidla nebo alternativní paliva, udržitelnost a ziskovost jde ve Scanii ruku v ruce. Kromě toho, že společnost Scania nabízí nejhospodárnější pohonné jednotky, vynakládá také zvláštní úsilí na snížení závislosti dopravních společností na fosilních palivech. Společnost Scania má na trhu nejširší škálu hybridů a alternativních motorů pro všechny dostupné biopaliva. Všechny standardní vozy společnosti Scania mohou být provozovány s použitím bionafty a s až 100% hydrogenovaného rostlinného oleje (HVO).“

Scania - finanční přehled Q1

Související články

Soutěž Autoopravář Junior 2017 pod patronací Scanie
Soutěž Autoopravář Junior 2017 pod patronací Scanie

Scania myslí na budoucnost, a proto se snaží podporovat a motivovat mladé autoopraváře. Scania, společně s firmami Bosch a Škoda Auto a.s., tak byla opět hlavním partnerem soutěže Autoopravář Junior 2017.

Projekty elektrifikace Scania: od hybridů po bezdrátové nabíjení
Projekty elektrifikace Scania: od hybridů po bezdrátové nabíjení

Scania pracuje na několika projektech, které mají pomoci zvýšit používání elektrifikovaných vozidel v městské i dálkové přepravě. Všechna hybridní vozidla Scania splňují emisní normu Euro 6.

Scania získala ocenění Green Truck Award 2017
Scania získala ocenění Green Truck Award 2017

Ocenění získala R 450 díky nejnižší spotřebě v porovnávacím silničním testu časopisů VerkehrsRundshau a Trucker. Výsledná hodnota mluví za vše – průměrná spotřeba byla 23.7 litrů na 100 km.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!