Nákladní vůz MAN v pořadí 90.000. vyjel z továrny u Krakova

16 května 2017, 11:34

Montážní závod MAN v Niepołomicích nedaleko Krakova, dosáhl 14. března významný mezník: z montážní linky sjelo 90.000. nákladní vozidlo.

MAN 90.000. vůz vyroben v Niepolomicích
V doprovodu manželky Aliny Sachsové, jejích dvou synů a zetě, šéf společnosti Sachs Trans pan Marek Sachs (na snímku třetí zprava) převzal symbolický klíč od Pawla Stazyka, ředitele závodu MAN v Niepolomicích.

Mezník s číslem 90.000 připadl na tahač návěsů MAN TGS 18.420 4×2 BLS – TS, který převzal osobně pan Marek Sachs, generální ředitel polské dopravní společnosti Sachs Trans. Tento podnik již provozuje kolem 50 vozů s emblémem lva na masce vozidel. Většinou z nich tvoří modely TGX EfficientLine 3 s motory o maximálním výkonu 460 k, resp. 500 k, flotilu doplňují třínápravové tahače MAN TGX 26.500 6×2/4 BLS určené pro těžkou regionální i mezinárodní přepravu.

Jubilejní výrobek odevzdaný 14. března je současně jedním z 80 vozů, které společnost Sachs Trans objednala tento rok a 90.000. nákladní automobil vyexpedovaný z niepołomického závodu od zahájení výroby v říjnu 2007. Ve výrobním zázemí u Krakova MAN montuje vozy modelových řad TGX a TGS s celkovou hmotností nad 18 t, které jsou předávány zákazníkům do celé Evropy. Vyrábí se zde vak také těžká nákladní vozidla určená pro mimoevropské a zaoceánské trhy.

Související články

První MAN TGE sjel z výrobní linky
První MAN TGE sjel z výrobní linky

Měsíc po startu prodeje sjel z výrobní linky nově postavené továrny v polském městě Wrzesnia první MAN TGE sériové produkce. Je to dodávkové vozidlo stříbrné barvy, které má výrobní číslo VIN končící dvojčíslím 01.

MAN Lion’s Coach není jen elegantní karoserie
MAN Lion’s Coach není jen elegantní karoserie

Norma ECE R66.02, která stanovuje odolnost konstrukce při převrácení autobusů a autokarů, a která vstoupila v platnost v říjnu 2017, byla normou pro modernizaci autobusu MAN Lion’s Coach. Nejde však pouze o zpevnění vlastního skeletu. Nový Lion’s Coach bude oficiálně představen na podzimním mezinárodním veletrhu Busworld 2017.

První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán
První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán

V lednu 2017 společnost Spedition Hillert pořídila další čtyři vozidla TGX 18.460, mezi nimiž byl i první vyrobený TGX EfficientLine 3 a také 500. vozidlo značky MAN ve flotile firmy. Tři čtvrtiny z 96 vozidel MAN ve vozovém parku Spedition Hillert tvoří tahače návěsů v konfiguraci EfficientLine první a druhé generace. Služby, které nabízí MAN, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!