První MAN TGE sjel z výrobní linky

10 května 2017, 17:26

Měsíc po startu prodeje sjel z výrobní linky nově postavené továrny v polském městě Wrzesnia první MAN TGE sériové produkce. Je to dodávkové vozidlo stříbrné barvy, které má výrobní číslo VIN končící dvojčíslím 01.

Uvedení modelové řady TGE znamená pro MAN začátek nového období. Společnost MAN Truck & Bus bude nejprve nabízet lehký užitkový automobil jako odpověď na poptávku mnohých dlouholetých zákazníků ze sektorů dopravy zboží jako jsou: logistika, dodavatelské služby, doprovodné, poprodejní služby a další. Hlavním důvodem pro nárůst využívání velkých dodávkových automobilů jsou zejména vzrůstající preference tzv. on-line nakupování. Dalšími důvody jsou široká variabilita uplatnění takových vozidel, harmonizace předpisů týkajících se potřebného stupně řidičského oprávnění. Významným důvodem je též ovládání velkých dodávek, které je velmi podobné řízení osobních vozidel a vysoká úroveň užitečné hodnoty. Na rostoucí poptávce po vozidlech s celkovou hmotností nad 3 t se značnou mírou podepisuje i rostoucí urbanizace.

Vozidlo s výrobním číslem VIN končící dvojčíslím 01 je stříbrná dodávka s krátkým rozvorem a vysokou střechou. Tato varianta má délku cca 6 m a objem nákladového prostoru 10,7 m3. Dodávková vozidla s celkovou hmotností do 3,5 t pohání vznětový motor o zdvihovém objemu 1968 cm3 a maximálním výkonu 103 kW/140 k.

Související články

MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE
MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE

Šest měsíců po premiéře na IAA v Hannoveru konečně nastal čas: 1. března MAN Truck & Bus oficiálně odstartoval prodej nového modelu TGE. Se svou širokou nabídkou modifikací je MAN TGE zaměřen na všechny zákazníky, kteří při své každodenní práci potřebují dodávku nebo praktické kombi s celkovou hmotností 3,0 t až 5,5 t.

První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán
První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán

V lednu 2017 společnost Spedition Hillert pořídila další čtyři vozidla TGX 18.460, mezi nimiž byl i první vyrobený TGX EfficientLine 3 a také 500. vozidlo značky MAN ve flotile firmy. Tři čtvrtiny z 96 vozidel MAN ve vozovém parku Spedition Hillert tvoří tahače návěsů v konfiguraci EfficientLine první a druhé generace. Služby, které nabízí MAN, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!