DKV jako součást společenství Toll4Europe GmbH

10 května 2017, 14:27

Společnosti T-Systems International GmbH, Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG založily společný podnik pro vývoj a poskytování evropské elektronické mýtné služby (EETS) pro vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. 

 

Společný podnik pro celoevropské vyúčtování mýtného Toll4Europe GmbH zahajuje obchodní činnost
Jürgen Steinmeyer (DKV), Mirka Dworschak (T-Systems International) a Tom Schneider (Daimler)

Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG se staly společníky ve firmě T-Systems EETS GmbH, jež byla v minulosti registrovaná jako poskytovatel EETS. Společný podnik bude vystupovat pod obchodním jménem Toll4Europe GmbH. Cílem společnosti Toll4Europe GmbH je zjednodušit vztahy mezi národními provozovateli mýtných systémů a poskytovateli služeb. Poskytovatelé služeb jakékoli velikosti budou moci nabízet svým zákazníkům službu EETS jako obchodní partneři díky připojení k platformě společnosti Toll4Europe GmbH.

Tím jsou vytvořeny předpoklady pro technickou implementaci plánovaného mýtného boxu do mýtných systémů v celé Evropě. Zavedení celoevropsky použitelného mýtného boxu je plánováno od roku 2018. V první fázi bude pokrývat Belgii, Německo, Francii, Rakousko a Polsko. Itálie, Portugalsko, Španělsko a Maďarsko budou do systému zařazeny rovněž pokud možno při uvedení na trh nebo krátce poté. Ve střednědobém horizontu bude možné účtovat mýtné prostřednictvím jediného zařízení na všech současných i budoucích zpoplatněných silnicích, mostech a v tunelech po celé Evropě.

Související články

Další rekordní rok pro DKV Group
Další rekordní rok pro DKV Group

Společnost DKV MOBILITY SERVICES Group, jejíž součástí je DKV EURO SERVICE, dosáhla v obchodním roce 2016 zvýšení obratu z 5,8 na 6,3 miliardy eur. Navzdory nízké úrovni cen nafty vykázala opět rekordní hospodářské výsledky a rok 2016 se tak stal nejúspěšnějším obdobím ve více než 80-ti leté historii firmy.

Transparentní ceny paliv v dalších evropských zemích
Transparentní ceny paliv v dalších evropských zemích

DKV začleňuje cenové údaje italských, španělských a portugalských úřadů do aplikace DKV APP a do plánovače tras DKV MAPS

DKV hledá ekologické firmy
DKV hledá ekologické firmy

Na veletrhu transport logistic 2017 budou 8. května již podesáté uděleny ceny dopravním společnostem za jejich mimořádné úsilí v oblasti trvale udržitelného rozvoje. Zájemci o získání prestižního titulu mohou podat přihlášky na adrese www.eco-performance-award.com/jetzt-bewerben.html do konce ledna 2017.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!