FRAS-LE řeší chybu, která může nastat v brzdových třmenech KNORR/BPW SK7

5 května 2017, 13:37

Přední brazilský výrobce třecích materiálů a aplikací z nich vyráběných, Fras-le S. A., monitorovala delší dobu stížnosti zákazníků ohledně chyby, která může nastat s brzdovou deskou ve třmenu typu KNORR/BPW SK7, který je osazený deskami WVA29171.

Tato chyba se projevuje tím, že v těžkých pracovních podmínkách dochází k vyosení a ztrátě souměrnosti tlačítek v brzdovém třmenu. To zapříčiní, že brzdová deska nedoléhá na brzdový kotouč přesně souměrně, ale lehce vychýlená. Takto deska se otírá pod velkým tlakem a za působení zvýšené teploty o nosič brzdového třmene a může až dojít k oddělení třecího materiálu desky od podkladu.

Tento stav ilustruje následující obrázek:

Fras-le řešení pro chybu u brzdových třmenů KNORR/BPW SK7

Fras-Le vyvinulo řešení ve změně tvaru brzdové desky – jde o celkové nepatrné zmenšení podkladového dílu a ubrání třecího materiálu na okrajích desky. Toto samozřejmě s sebou nese jistá rizika, jako jsou snížení brzdné účinnosti, či vyšší opotřebení. Fras-le ale tento krok důkladně protestovalo a ustálilo tvar desky na takové formě, aby odpovídala svou silou, výdrží i účinností originálním deskám při odbourání problému s odíráním kraje o nosič třmene.

Díky těmto testům si je Fras-Le jisté krokem, který podniklo a veškeré nově vyrobené a dodané desky PD/147 zákazníkům prostřednictvím své distribuční sítě již budou v novém formátu.

Nový tvar desky je ilustrován na následujícím obrázku:

Desky PD/147

Fras-Le si touto cestou slibuje vyšší spokojenost zákazníků s těmito brzdovými deskami a zároveň nižší poruchovost souvisejícího třmene, tedy i vyšší bezpečnost provozu vozidel s tímto třmenem. Mimochodem i další přední výrobce brzdových desek a obložení, Ferodo, k tomuto kroku přistoupilo.

Pro bližší informace o změně ve tvaru brzdových desek, skladových zásobách Fras-Le kontaktujte prodejní oddělení firmy CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o., jenž je přímým distribučním partnerem firmy Fras-le S.A. v ČR. Kontakty naleznete zde: http://www.chladnicek.cz/cz/kontakt/

Související články

CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. – výhradní dovozce náhradních dílů pro nákladní dopravu značky SAMPA
CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. – výhradní dovozce náhradních dílů pro nákladní dopravu značky SAMPA

V roce 2017 se po mnohaleté úspěšné spolupráci stala firma CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. exkluzivním partnerem pro ČR jednoho z největších výrobců a dodavatelů náhradních dílů do aftermarketu, firmy SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.S.

Kovové SCR’s pro těžká nákladní vozidla
Kovové SCR’s pro těžká nákladní vozidla

Dinex odpovědí na regulaci emisí NOx je V-SCR, jako efektivní a cenově atraktivní řešení aplikací pro těžká nákladní vozidla. Přímé distribuční zastoupení tohoto předního světového výrobce má i společnost CHLADNÍČEK autodíly, s.r.o. 

EGR Moduly za „normální“ ceny? U „CHLADNÍČKA“ to je realita.
EGR Moduly za „normální“ ceny? U „CHLADNÍČKA“ to je realita.

Systém recirkulace spalin, neboli EGR je nedílnou součástí dieselových motorů dneška. Pokud tento systém funguje, tak jsou všichni šťastní, ale co když se něco pokazí? Pokud někdo byl nucen koupit nový EGR modul, tak se jistě setkal s tím, že nabídka dílů je v aftermarketu prakticky nulová a tedy jedinou možností jsou často velmi drahé originální díly.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!