De Rooy hovoří o Africe, Kolomý zůstává v klidu

25 dubna 2017, 11:08

Přestože do startu Rally Dakar 2018 zůstává hodně měsíců, přišel dvojnásobný vítěz nejslavnějšího dálkového závodu planety z let 2012 a 2016 Gerard De Rooy s pro mnohé šokující informací. Latinskou Ameriku hodlá vyměnit za prakticky ve stejném termínu pořádané závody v Africe.

Týmový manažer Tatra Buggyra Racing Jan Kalivoda si nemyslí, že by za vyjádřením nizozemského jezdce byla jakási odveta  za letošní Dakar, jehož zejména bolivijská část se pořadatelům vskutku nevydařila. „Do hlavy De Rooyovi nevidím, ani se o to nesnažím. Nicméně při vší úctě k pořadatelům a závodníkům v Africe, se v této chvíli jedná o podnik, který se svým mediálním a marketingovým dopadem nemůže srovnávat se Silk Way Rally a už vůbec ne s Rally Dakar.“

Martina Kolomého pak vyjádření dlouholetého nizozemského soka nepřekvapilo. „Pokud mě paměť neklame, naposled končil s Dakarem a stěhoval se za závoděním do Afriky tuším loni. V lednu to bude nejspíše stejné, i když případný zájem o Afriku ze strany jeho partnerů nelze vyloučit,“ konstatoval Martin s tím, že De Rooyovu dakarskou účast považuje za důležitou. „Pakliže mám přivézt domů vítězného Beduína, rád bych přitom porazil veškerou konkurenci. A Gerard je jezdec, po jehož skalpu vskutku toužím.“

Související články

Návrat Dakaru do Peru
Návrat Dakaru do Peru

Prakticky vzápětí po konci letošní, silně kontroverzní Rally Dakar, se nechal peruánský ministr obchodu Eduardo Ferreyros slyšet ve smyslu, že vláda jeho země udělá vše pro návrat Dakaru do Peru. Nakonec se tak stalo a Lima slibuje prostřednictvím vládních činitelů Dakar, jaký tady ještě nebyl.

Oba Renaulty z dílny MKR Technology jsou v cíli Dakaru
Oba Renaulty z dílny MKR Technology jsou v cíli Dakaru

Je dobojováno! 39. ročník Rally Dakar se po dvou náročných týdnech dostal do cíle. Do Buenos Aires přijely také dva kamiony z dílny MKR Technology.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!