TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT

25 dubna 2017, 10:17

Společnost TATRA TRUCKS si letos připomíná 120 let od výroby prvního automobilu se spalovacím motorem v Kopřivnici. Na legendární NW Präsident odkazuje limitovanou edicí vozidel TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT.

Letos je to právě 120 let, kdy bylo ve společnosti Nesselsdorfer Wagenbau Fabriks Gesellschaft rozhodnuto o stavbě prvního automobilu se spalovacím motorem. V roce 1897 tak začali odvážní lidé realizovat své myšlenky založené na faktu, že nechtěli, aby jim vývoj nových dopravních prostředků utekl mezi prsty. Vozidlo NW PRÄSIDENT se stalo prvním automobilem se spalovacím motorem vyrobeným v regionu střední Evropy a založilo tradici třetí nejstarší a stále existující automobilky na světě, jejíž vozidla jsou od roku 1919 známa pod značkou TATRA.

Limitovaná edice 120 kusů
Významný historický mezník se současná společnost TATRA TRUCKS a.s. rozhodla ozdobit výrobou 120 nákladních vozidel TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici s označením PRÄSIDENT. „Tatra je silnou a sebevědomou světovou značkou úspěšně rozvíjející svoji pozici na trhu nákladních vozidel. Bohaté zkušenosti a hluboká tradice jsou základy, na nichž staví svoji budoucnost,“ říká generální ředitel společnosti TATRA TRUCKS a.s. Radek Strouhal. První vozidla v limitované edici PRÄSIDENT jsou již vyrobena a připravena k odběru. K dispozici jsou varianty podvozků 4×4, 6×6 i 8×8, motorizace MX-11 nebo MX-13 a převodovky v manuálním či automatizovaném provedení.

Exkluzivita vně i uvnitř
Typickým znakem vozidel TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT je dvoubarevné provedení kabiny s červenou metalízou a přední maskou v černém lesklém laku s dominujícím znakem TATRA exkluzívně se zlatým orámováním. Velké logo doplňují nápisy PRÄSIDENT v historizujícím fontu ve zlaté barvě umístěné uprostřed na čelní straně a na dveřích kabiny v úrovni umístění držáků zpětných zrcátek. Stylizované typové označení TATRA PHOENIX Euro 6 na bočních dveřích má rovněž zlatou barvu.
Kabina vozidel limitované edice TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT v denním či spacím provedení s lůžkem má nárazník, boční kryty, schody, kryty vnějších zpětných zrcátek a aerodynamické kryty za kabinou vyvedené v červené metalíze. Na kabině je vnější sluneční clona, přední světlomety jsou vybaveny ostřikovači.

Interiér kabiny je vybaven palubní deskou v imitaci dřeva, koženými sedadly a multifunkčním volantem s koženým obšitím. Součástí výbavy vozu limitované edice TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT je autorádio s handsfree a manuální klimatizace.

Související články

TATRA opět vyrobila sedlové tahače
TATRA opět vyrobila sedlové tahače

TATRA TRUCKS opět osvědčila svou schopnost nabídnout zajímavé řešení dopravních úkolů a připravila menší sérii plněpohonných sedlových tahačů. Po čase sjely z naší výrobní linky tahače. Nikoliv však vozidla určená pro tahání návěsů v mezistátní dopravě, ale dvounápravové varianty vozidel obchodní řady TATRA PHOENIX EURO6.

Tatra chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní normu Euro 6
Tatra chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní normu Euro 6

Třetí nejstarší automobilka na světě chce vyvinout vzduchem chlazený motor splňující emisní předpis Euro 6 a zároveň se posunout do kategorie high-tech podniků. K tomu by měla pomoci i dotace ve výši 65 milionů Kč z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) na dobudování vývojového a zkušebního centra.

Navrhni svoji Tatru
Navrhni svoji Tatru

Soutěž Navrhni svoji Tatru se od začátku letošního roku snaží oslovit cílové skupiny studentů a veřejnosti. Druhá fáze náboru účastníků soutěže odstartovala v polovině února prezentacemi na vysokých školách. První v seznamu technických univerzit bylo Vysoké učení technické v Brně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!