Jezdci týmu Buggyra Racing si davy fanoušků v Sosnové užívali

29 března 2017, 15:10

V neděli 26. března se na Autodromu v Sosnové konal v pořadí třetí ročník Mogul Dakar setkání. Mezi zúčastněnými nechyběl ani tým TATRA Buggyra Racing, jehož barvy hájila s razancí sobě vlastní hvězdná sestava ve složení Martin Kolomý, David Vršecký a Adam Lacko. 

Vskutku jarní počasí a nabitý seznam slibovaly již před akcí mimořádný zájem diváků. Předpoklady se nakonec vyplnily, na autodrom dorazil rekordní počet 8.000 fanoušků, kteří se rozhodně nenudili.


Naši jezdci si skvělou atmosféru dokonale užívali. Celý den se takřka nezastavili. Pokud zrovna nejeli svou jízdu, rozdávali v depu autogramy a fotili se s fanoušky. „Je naprosto neuvěřitelné kolik jich dorazilo. Myslím si, že jsme předvedli slušnou show a diváci se bavili stejně jako my! Moc jim děkuji za podporu a snad se jim odvděčím příští rok a budu jim moct zde ukázat toho vysněného dakarského Beduína,“ hodnotil a doufal na konci dne Martin Kolomý.
David Vršecký již v upoutávce avizoval, že do Sosnové jede za adrenalinem. Nejdříve jízdou v okruhovém speciálu dostal do varu davy fanoušků, následně v kabině Phoenixu rozerval jednu ze zadních pneumatik na kusy. „Už v pátek jsme se s Martinem na testování v Mostě dohodli, že do toho půjdeme v Sosnové na 101%. Kromě toho fanoušci vtáhnou člověka do hry, prakticky neexistuje možnost závod jen tak odjet. Asi tři kola jsem obkroužil s defektem zadní pneumatiky, což jsem netušil, pouze jsem registroval, že se auto chová neobvykle. Na dotazy, na kolik taková pneumatika vyjde, jsem raději ani neodpovídal,“ smál se nejrychlejší trucker planety.


„Dneska jsem měl v Sosnové, premiéru, ale kluci, co tu byli v předchozích letech, říkali, že je to tady super a pokud vyjde počasí, dorazí hodně lidí. A měli pravdu, dostat se z trati zpět do depa přes ty davy byla docela zábava,“ konstatoval Adam Lacko, který předvedl se svým truckem Fatfox své dovednosti ve dvou jízdách. „Rozhodně mě to tu dnes hodně bavilo, i když, je pravda, že jsem si ve srovnání s dakarskými speciály připadal jako ve Fiatu Punto,“ dodal se smíchem Adam.

Související články

Buggyra se chystá ovládnout (truckovou) Indii
Buggyra se chystá ovládnout (truckovou) Indii

Poté, co jezdci týmu Buggyra Racing Martin Kolomý a David Vršecký zvítězili v čínském truckovém šampionátu, čeká na roudnickou stáj nová výzva v podobě premiéry v Indii.

Evropský šampionát tahačů poprvé na Slovensku
Evropský šampionát tahačů poprvé na Slovensku

Přestože zatím Slovensko nevyslalo do bojů o vítězství a body jediného truckera, zaznamenalo nemalý diplomatický úspěch. V polovině července se totiž na okruhu Slovakia Ring uskuteční regulérní podnik ME tahačů.

Obě Tatry Phoenix v cíli letošního Dakaru
Obě Tatry Phoenix v cíli letošního Dakaru

Tým Tatra Buggyra Racing zdárně dokončil těžkou Rally Dakar a do Buenos Aires dorazily obě posádky ve složení Aleš Loprais, Jan Tománek, Jiří Stross a Martin Kolomý, René Kilian, David Kilian. Loprais si na své konto navíc připisuje status nejlepšího Čecha devětatřicátého ročníku slavné soutěže. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!