Firma Solaris získala titul EBUS Award 2017

23 března 2017, 12:01

Solaris Bus & Coach se stala vítězem prestižní soutěže EBUS Award 2017 pořádané organizací VDV (Svaz německých podniků MHD). Polský výrobce ocenění získal za dlouhodobý přínos k rozvoji bezemisní městské dopravy, za následná opatření v této oblasti, ale také za připravenost splnit očekávání zákazníků a širokou paletu nabízených řešení v oblasti e-mobility.

Titul EBUS Award je jedním z nejvýznamnějších mezinárodních ocenění za ochranu životního prostředí udělený v oblasti veřejné dopravy. Oceněni mohou být jednak firmy tak jednotlivci, kteří svou prací přispěli v průběhu posledních dvou letech k rozvoji elektromobility v oblasti dopravy. Cena každým dalším ročníkem nabývá na významu, zapisuje se trvale do povědomí evropské společnosti, což ukazuje na rostoucí potřebu zavádět ekologická řešení pro dopravu a zlepšovat globální klima.

O udělení letošního titulu EBUS Award 2017 rozhodla skupina podnikatelů i zákazníků, kteří se účastnili předchozích ročníků oborové konference „Elektrické autobusy – Trh budoucnosti“. Cena byla udělena ve čtyřech kategoriích: výrobce autobusů, výrobce dílů, poradenské a monitorovací společnosti, dopravci (divize: metropole a středně velká města). Firma Solaris získala ocenění za nový Solaris Urbino 12 electric.

Ocenění EBUS Award je součástí širokého spektra aktivit na poli elektromobility, která je nyní velmi aktivně propagovaná v celé Evropě. Letos se slavnostní předávání cen poprvé konalo na konferenci „Elektrické autobusy – Trh budoucnosti“, která proběhla ve dnech 6-8 března 2017 v Berlíně.

Související články

Solaris a Stadler vytvoří společný podnik
Solaris a Stadler vytvoří společný podnik

Dne 1. ledna 2017, Solaris Bus & Coach SA a Stadler vytvoří společný podnik pod názvem Solaris Tram Sp. o.o., který bude vyrábět a lakovat skříně tramvají. Solaris Tram a Stadler Polsko se budou společně účastnit výběrových řízení na polském a evropském trhu jako konsorcium, jehož lídrem bude Stadler. Znamená to posílení pozic na trhu obou společností.

Veletrh Czechbus 2016
Veletrh Czechbus 2016

Výstaviště v pražských Holešovicích bude v termínu od 22. do 24. listopadu hostit 6. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 2016.

Solaris Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG má premiéru na IAA v Hannoveru
Solaris Urbino 12 Hybrid a Urbino 12 CNG má premiéru na IAA v Hannoveru

Polská společnost Solaris Bus &Coach na letošním IAA v Hannoveru představí dvojici nových verzí své nové generace městských autobusů. Mezinárodní veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru v letošním roce otevře své brány veřejnosti ve dnech od 22. do 29. září a polská společnost Solaris Bus &Coach zde ve světové premiéře představí modely Urbino 12 Hybrid […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!