Komplexní poradenské služby pro dopravní řešení s alternativními pohony

14 března 2017, 8:59

Společnost MAN Truck & Bus rozšiřuje paletu svých služeb o komplexní poradenský servis pro vozový park a dopravní řešení s alternativními pohony včetně technologií s nulovými emisemi.

Dopravci a provozovatelé vozových parků se na cestě od „nízké úrovně emisí“ k „nulovým emisím“ potýkají s problémy, které sahají nad rámec vozidla. S cílem poskytnout těmto zákazníkům největší možnou podporu vytvořil MAN Truck & Bus speciální tým konzultantů pro individuální dopravní řešení, která nabízejí maximálně hospodárný provoz. Kromě samotného vozidla nové konzultační služby budou zahrnovat otázky infrastruktury a spotřeby elektrické energie jakož i oblast údržby a koncepce vozového parku.

„Jelikož poskytujeme individuální konzultace a rady, každý zákazník má možnost vybrat si jakékoliv prvky z palety našich služeb. Například můžeme využít naše modelové programy, které asistují při plánování trasy nebo při sestavování a rozvržení depa,“ vysvětluje Stefan Sahlmann, který vede tým konzultantů v MAN Truck & Bus. Portfolio služeb pokrývá celé spektrum využití nákladních vozidel i autobusů – od provozu a infrastruktury až po servis a údržbu.

Jednou z oblastí, na které se MAN Truck & Bus soustředí na cestě k dopravě bez emisí, jsou trucky a autobusy poháněné elektrickou energii z baterií. V budoucnu bude společnost podporovat provozovatele těchto vozidel prostřednictvím komplexní poradenské služby.

Související články

Bezpečná vozidla bez řidičů při údržbě dálnic
Bezpečná vozidla bez řidičů při údržbě dálnic

Údržba silnic a dálnic a její zaměstnanci jsou při práci v terénu vystaveni vysokému riziku nebezpečí. Bezpečná vozidla s výrazným označením a výstražnými systémy jsou konstruována a vybavována tak, aby takové riziko minimalizovala. Přesto jsou tato vozidla stále častěji účastníky vážných dopravních nehod, především typu „náraz do zadní části vozidla“ jiným kolidujícím účastníkem dopravního provozu.

DB Schenker a MAN se dohodli na projektu seskupování vozidel – platooningu
DB Schenker a MAN se dohodli na projektu seskupování vozidel – platooningu

Poskytovatel logistických služeb a výrobce nákladních vozidel zahájili spolupráci pro využívání vysoce moderních kamiónů na německé dálnici A9. Strany podepsaly memorandum o spolupráci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!