MAN se připojil k iniciativě CharIN

14 března 2017, 8:40

MAN Truck & Bus se připojil k iniciativě CharIN. Cílem asociace je ustanovit kombinovaný systém dobíjení, Combined Charging System (CCS), jako standard pro dobíjení baterií elektromobilů.

Standardizace je předpokladem pro pružnost, interoperabilitu a bezpečnost provozu flotil nákladních vozidel a městských autobusů. Stejně tak je důležitá pro větší rozšíření používání všech vozidel vybavených elektropohonem s bateriemi. MAN Truck & Bus proto vede komunikační kampaň za standardizaci rozhraní a dobíjecích technologií. V tomto kontextu je aktivně zapojen v tzv. Charging Interface Initiative (CharIN).

 

Asociace, jejíž více než šedesát členských společností, reprezentujících kompletní řetěz automobilového průmyslu, podporuje vývoj a rozšíření tzv. kombinovaného dobíjejícího systému, neboli Combined Charging System – CCS, jako standard pro elektromobily s bateriemi. Jedním z opatření přijatých v této souvislosti je definice požadavků příslušných legislativních norem. Stejně tak jsou sledovány výsledky společností, které systém CCS zavádějí. „Vedle harmonizace samotných kapacit dobíjení a umístění systémů CCS bude MAN Truck & Bus aktivně systém CCS komunikovat jako důležitý styčný prvek mezi výrobcem a jeho zákazníky,“ vysvětluje Dr. Götz von Esebeck, starší vedoucí oddělení eMobilita ve společnosti MAN Truck & Bus. „Jsme velmi rádi, především z pohledu našich zákazníků, za možnost koordinace uvedených myšlenek a problémů na vysoké strukturální úrovni.“

Díky dlouhodobým zkušenostem s elektropohony vozidel i autobusů je mnichovský výrobce MAN Truck & Bus v excelentní pozici z hlediska zajištění praktických a efektivních řešení ze segmentu eMobility dopravním společnostem a přepravním firmám.

Tisková zpráva MAN Truck & Bus Czech Republic

Související články

MAN Trucknology® Days 2017
MAN Trucknology® Days 2017

Vlastní výstava se bude konat ve dnech 23.3.-25.3.2017 v Mnichově v prostorech MAN. Bude  vystaveno 180 vozidel široké nabídky všech druhů dopravy k prohlídce i k vyzkoušení. Výstava bude zaměřena na nová vozidla modelové řady MAN TG, která byla představena na začátku roku.

MAN ProfiDrive: nový program školení s názvem „Specifický sektor“
MAN ProfiDrive: nový program školení s názvem „Specifický sektor“

S novým školícím programem je nyní služba MAN ProfiDrive více, než kdy jindy zaměřena na splnění individuálních požadavků zákazníků. Nové školení s označením „Specifický sektor“ bylo vyvinuto ve spolupráci se zákazníky a je adresně zaměřeno jak na ekonomiku provozu, bezpečnost jízdy tak na zajištění samotného nákladu u jednotlivých druhů přepravy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!