Společnost Scania dosáhla milníku: 250.000 propojených vozidel

7 března 2017, 13:49

Konektivita je nedílnou součástí nabídky společnosti Scania již mnoho let. Spolu s uvedením nové nabídky konektivity vzrostl počet propojených vozidel Scania na čtvrt milionu. Toto číslo představuje dvě třetiny z pětileté flotily společnosti Scania.

Svět nákladní dopravy stojí na pokraji významného posunu směrem k udržitelné dopravě. V přípravě na tento přechod bude hrát hlavní roli digitalizace a konektivita,“ říká Henrik Henriksson, prezident a CEO společnosti Scania.

V rámci snahy o vedoucí pozici při přechodu na udržitelné dopravní systémy přijala společnost Scania strategii, která se zaměřuje na vyšší energetickou efektivitu, inteligentnější a bezpečnější dopravu a zvýšené využití alternativních obnovitelných paliv. Klíčovým prvkem změny je konektivita, kterou společnost Scania propaguje jako standardní prvek. Dnes více než 50.000 zákazníků na celém světě využívá údaje o výkonnosti svého vozového parku, který představuje čtvrt milionu vozů.

Pokračujeme ve zvyšování podílů z výnosů z konektivity a jiných nových oblastí. Tento poslední rok jsme měli cca 5% přímo nebo nepřímo závislých na propojených vozidlech,“ říká Henriksson.

Konektivita má velký potenciál eliminovat plýtvání v dopravním systému a zajistit co nejvyšší provozní čas. V průmyslu, kde nákladní vozidlo stráví mimo silnice jen pár dní, je toto velmi důležité a může to mít velký dopad na příjmy zákazníků. Správná kombinace propojených služeb také může pomoci při snižování nákladů na palivo, které obvykle představují jednu třetinu výdajů každé dopravní společnosti.

Kromě toho, při propojeném vozovém parku existuje obrovský potenciál objevit možnosti zvýšení efektivity toků v průmyslech, ve kterých působí zákazníci společnosti Scania. Jedná se hlavně o stavební průmysl, veřejnou dopravu a dřevařský průmysl. Společnost Scania využívá aktuální údaje na optimalizaci toku a navrhuje pro specifickou trasu a specifického zákazníka způsob, jak co nejvíce využít každé jedno vozidlo. Ať se již jedná o udržení dálkového kamionu na silnicích co nejdéle, o poznání logistiky obrovského staveniště stavby nebo o optimalizaci systémů veřejné dopravy ve velkých městech, konektivita a analýza dat pomáhají poskytovat co nejlepší dopravní služby každému jednomu zákazníkovi.

Dalším klíčovým prvkem, který rychle postupuje, je autonomní technologie. Společnost Scania v této oblasti spolupracuje také s technologickým gigantem Ericsson a společně usilují o zlepšení bezdrátové komunikace mezi nákladními vozidly. Možnosti, které autonomní svět nabízí, se budou rozrůstat spolu s příchodem sítí páté generace (5G), které společnost Ericsson vyvíjí. Společnost Scania nedávno dostala možnost navrhnout v Singapuru projekt vozového parku plnohodnotných autonomních nákladních vozidel. Díky spolehlivé vzájemné komunikaci mezi autobusy a nákladními vozidly se dají bezpečně snížit rozestupy mezi vozidly, čímž se sníží odpor vzduchu a zároveň i spotřeba paliva. Konektivita také umožňuje získávání nejnovějších informací o stavu počasí, překážkách na cestách a jiných situacích, které mohou být potenciálně nebezpečné.

Společnost Scania i nadále vyvíjí své služby podporující zvýšení efektivity. Využívá k tomu platformu Scania One, která slouží pro stávající a nové služby společnosti Scania a externí obsah. Poskytuje komplexní bránu ke všem momentálně dostupným a i budoucím službám v zařízení podle výběru uživatele – mobilním nebo statickém.

Související články

Scania přináší řešení – online konfigurátor
Scania přináší řešení – online konfigurátor

Scania Czech Republic představuje online konfigurátor nákladních vozidel. Společnost se tak v regionu stala současně jednou z prvních z řad producentů nákladních vozidel, která svým zákazníkům přináší tuto komplexní službu. Nová generace vozidel a služeb Scania nabízí nejenom komfort prémiového osobního vozu, nově si zájemci můžou sami sestavit vlastní vozidlo online podobně, jak je tomu […]

ŠKODA využívá kamiony Scania poháněné zemním plynem
ŠKODA využívá kamiony Scania poháněné zemním plynem

Společnost ŠKODA AUTO nasadila čtyři kamiony Scania poháněné zemním plynem ve svém hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Tato čtyři vozidla využívá k přepravě zboží v areálu závodu, další vůz je určen pro dodavatelskou firmu.

Scania Czech Republic s.r.o. mění své dealerské uspořádání
Scania Czech Republic s.r.o. mění své dealerské uspořádání

Od 1. února 2017 Scania Czech Republic, se sídlem v Chrášťanech u Prahy, upravuje organizaci své dealerské sítě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!